Νέος τουρκικός παραλογισμός: «Η Τουρκία έχει την κυριαρχία 9 νησιών και έχει παραχωρήσει τη χρήση στην Ελλάδα»

Νέος τουρκικός παραλογισμός: «Η Τουρκία έχει την κυριαρχία 9 νησιών και έχει παραχωρήσει τη χρήση στην Ελλάδα»

Οι προκλήσεις από την Τουρκία συνεχίζονται με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ακόμη και για τουρκική κυριαρχία σε νησιά όπως η Λέσβος, η Λήμνος, η Χίος, η Σάμος και η Ρόδος

Σε έναν άνευ προηγουμένου παραλογισμό επιδίδεται ο τουρκικός Τύπος της Κυριακής, ο οποίος επαναλαμβάνει την προπαγάνδα της κυβέρνησης Ερντογάν περί αποστρατικοποίησης 22 νησιών ή αλλαγή κυριαρχίας τους και μάλιστα φθάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται, ότι με βάση της Συνθήκη της Λωζάνης, η κυριαρχία 9 νησιών ανήκει στην Τουρκία και έχουν παραχωρηθεί για χρήση στην Ελλάδα.

Όπως γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες, η Άγκυρα μπορεί να προχωρήσει στη διεκδίκηση 22 νησιών βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης. Συγκεκριμένα, η Milliyet γράφει πως «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης, είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος». Από την πλευρά της, η Yeni Safak αναφέρει ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και καθιστούν «απειλή για την Τουρκία», ενώ μονάχα η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη.

Επιπλέον, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει, πως η Τουρκία έχει την... κυριαρχία 9 νησιών (όπως η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία, η Ρόδος) και πως στην Ελλάδα... έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα χρήσης.