Παναγιωτόπουλος: Κατεπείγουσα έρευνα για να βρεθούν όσοι διαρρέουν διαβαθμισμένες πληροφορίες

Παναγιωτόπουλος: Κατεπείγουσα έρευνα για να βρεθούν όσοι διαρρέουν διαβαθμισμένες πληροφορίες

Επειδή διακυβεύεται η εθνική ασφάλεια

Κατεπείγουσα έρευνα για την ανακάλυψη των προσώπων που διαρρέουν διαβαθμισμένες πληροφορίες από το Πεντάγωνο αλλά και από στρατιωτικές μονάδες του Αιγαίου ξεκινά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδίως σε μια συγκυρία που η Τουρκία ρίχνει συνεχώς «λάδι στη φωτιά» και προβαίνει σε αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της χώρας μας.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός επιτέθηκε από το βήμα της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας κατά ένστολων στελεχών που διακινούν απερίσκεπτα απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες για την διάταξη κρίσιμων οπλικών συστημάτων στα νησιά του Αιγαίου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι το σύστημα πληροφοριών μοιάζει με «ελβετικό τυρί».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μίλησαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και πέντε λεπτά μετά ήρθε ο συνάδελφος από τη Λέσβο (σ.σ. εννοεί το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνού) ο οποίος προφανώς είχε μιλήσει με κάποιον από εκεί (σ.σ. από τη Λέσβο) και έκανε ερωτήσεις για τη διάταξη των οπλικών συστημάτων στο νησί. Πέντε λεπτά μετά από τις ομιλίες των αρχηγών. Αν είναι δυνατόν».

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παναγιωτόπουλου, το θέμα θα τεθεί με περισσότερες λεπτομέρειες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και στους αρχηγούς των τριών Όπλων (Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΑ και Α/ΓΕΝ) προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι καθώς θα μπορούσε να τους κατηγορήσει κάποιος ακόμη και για εθνική μειοδοσία, πέραν της αυτονόητης διαρροής κρατικών μυστικών που διακυβεύουν την ασφάλεια της επικράτειας.

Όπως ξεκαθαρίζεται, το φαινόμενο θα αντιμετωπιστεί με όρους στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα, ενώ οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως οι υπαίτιοι δεν βρίσκονται κατ’ ανάγκην στο κεντρικό κτίριο της οδού Μεσογείων που στεγάζει το yπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και σε στρατιωτικές μονάδες νησιών του Αιγαίου.

Μάλιστα γίνεται λόγος για υπαξιωματικούς και πάνω που μιλάνε δεξιά και αριστερά για την κατάσταση που βρίσκεται το στράτευμα, για τις μεταφορές οπλικών συστημάτων και για τις ασκήσεις που πραγματοποιούνται προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις στις ακριτικές περιοχές να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.