Νέο παραλήρημα Ακάρ: «Η Ελλάδα κατηγορεί ξεδιάντροπα την Τουρκία για επεκτατισμό»

Νέο παραλήρημα Ακάρ: «Η Ελλάδα κατηγορεί ξεδιάντροπα την Τουρκία για επεκτατισμό»

«Η γειτονική και σύμμαχός μας Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Το τουρκικό παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας συνεχίζεται, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να παίρνει τη σκυτάλη από τον πρόεδρο Ερντογάν στο περιθώριο της άσκησης EFES 2022, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα είναι αυτή που ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική.

«Δυστυχώς, η γειτονική και σύμμαχός μας Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της, συνεχίζει επίμονα τις πρωτοφανείς διεκδικήσεις της στον κόσμο, αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, τη λογική, τη λογική και τα γεγονότα, χωρίς να διδαχθεί από την ιστορία», ανέφερε αρχικά ο Χουλουσί Ακάρ.

«Η Ελλάδα, που μεγάλωσε τρεις φορές σε 200 χρόνια, κατηγορεί ξεδιάντροπα την τουρκική δημοκρατία για επεκτατισμό. Είναι αδύνατο να εξηγηθεί με ιστορικά δεδομένα, αιτίες και λογική. Αυτό είναι υποκρισία, αυτό είναι υποκρισία. Ο εξοπλισμός της Ελλάδας και κάποιες προσπάθειες συμμαχιών είναι μάταιες προσπάθειες Συνεχίζουμε την έκκλησή μας για διάλογο, απλώνουμε το χέρι μας για ειρήνη», πρόσθεσε.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Όταν οι δυο χώρες έχουν διαφορές στη μεν ρητορική αντίθετες στη δε πρακτική η μια, (τουρκία), ,εφαρμόζει αυτά για τα οποία κατηγορεί την άλλη, (Ελλάδα). Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης μεταξύ τους, στην περίπτωση αυτή υπάρχουν Διεθνείς δικαιοδοτικοί μηχανισμοί όπως το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που αποτελεί δικαστικό όργανο του ΟΗΕ, στο οποίο δεν δέχεται να προσφύγει η τουρκία. Επειδή δεν συμφωνεί με το διεθνές δίκαιο, παράδειγμα η μη συμmόρφωσή της με αποφάσεις του ΟΗΕ για την εισβολή, κατοχή, εποικισμό της βόρειας Κύπρου. Αποδείξεις της επεκτατικής πολιτικής thw είναι οι επεμβάσεις σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Αρμενία, μήπως είναι λίγα κ. Ακάρ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...