Νέο παραλήρημα Ακάρ: «Η Ελλάδα κατηγορεί ξεδιάντροπα την Τουρκία για επεκτατισμό»

Νέο παραλήρημα Ακάρ: «Η Ελλάδα κατηγορεί ξεδιάντροπα την Τουρκία για επεκτατισμό»

«Η γειτονική και σύμμαχός μας Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Το τουρκικό παραλήρημα εναντίον της Ελλάδας συνεχίζεται, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να παίρνει τη σκυτάλη από τον πρόεδρο Ερντογάν στο περιθώριο της άσκησης EFES 2022, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα είναι αυτή που ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική.

«Δυστυχώς, η γειτονική και σύμμαχός μας Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της, συνεχίζει επίμονα τις πρωτοφανείς διεκδικήσεις της στον κόσμο, αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, τη λογική, τη λογική και τα γεγονότα, χωρίς να διδαχθεί από την ιστορία», ανέφερε αρχικά ο Χουλουσί Ακάρ.

«Η Ελλάδα, που μεγάλωσε τρεις φορές σε 200 χρόνια, κατηγορεί ξεδιάντροπα την τουρκική δημοκρατία για επεκτατισμό. Είναι αδύνατο να εξηγηθεί με ιστορικά δεδομένα, αιτίες και λογική. Αυτό είναι υποκρισία, αυτό είναι υποκρισία. Ο εξοπλισμός της Ελλάδας και κάποιες προσπάθειες συμμαχιών είναι μάταιες προσπάθειες Συνεχίζουμε την έκκλησή μας για διάλογο, απλώνουμε το χέρι μας για ειρήνη», πρόσθεσε.