Νέο παραλήρημα Ερντογάν με επίθεση σε Ελλάδα και Μητσοτάκη – Τι είπε για τις αμερικανικές βάσεις

Νέο παραλήρημα Ερντογάν με επίθεση σε Ελλάδα και Μητσοτάκη – Τι είπε για τις αμερικανικές βάσεις

«Επιτέθηκε στην Τουρκία από το Κογκρέσο σαν να μην είχαμε μιλήσει πριν», είπε για τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Τούρκος πρόεδρος

Παραμένει εκνευρισμένος και ενοχλημένος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και πάλι στην Ελλάδα και στην ενίσχυση της συνεργασίας της με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον ομόλογό του από τη Βενεζουέλα Νικολάς Μαδούρο, προκειμένου να υπογράψουν εμπορικές και διακρατικές συμφωνίες. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις αμερικάνικες βάσεις που αναπτύσσονται στην ελληνική επικράτεια, λέγοντας πως «δεν θα αγοράσω τον ισχυρισμό ότι έχουν εγκατασταθεί κατά της Ρωσίας. Δεν θα καταπιώ αυτό το επιχείρημα», δίχως ωστόσο να διευκρινίσει αν εννοεί ότι οι βάσεις αυτές, απειλούν τη χώρα του.

Παράλληλα, έκανε εκ νέου επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Παρόλο που ο Μητσοτάκης είπε ότι πρέπει να διευθετήσουμε το θέμα μεταξύ μας και να μην επεμβαίνουν τρίτες χώρες, στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο μίλησε κατά της Τουρκίας σαν να μην είχαμε μιλήσει μεταξύ μας».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τις δηλώσεις του αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον δύο βασικών συμμάχων της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, επαναλαμβάνοντας μάλιστα ότι δεν θα επιτρέψει στις Φινλανδία και Σουηδία να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, για όσο διάστημα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τους Κούρδους και το PKK, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε, δε, απευθυνόμενος στον Νικολάς Μαδούρο ότι ο ίδιος και η Τουρκία είναι αντίθετοι στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις, εναντίον της Βενεζουέλας, την οποία χαρακτήρισε ως «τον πιο σημαντικό συνεργάτη στη Νότια Αμερική».