Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: Ο αλαζόνας Μητσοτάκης προσπαθεί να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία

Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί: Ο αλαζόνας Μητσοτάκης προσπαθεί να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία

«Παραβιάζοντας τις συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού, η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά που θα έπρεπε να αφοπλισμένα είναι ένοχη και υπεύθυνη στα μάτια της ανθρωπότητας και του διεθνούς δικαίου»

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα είπε ότι «η τρομοκρατική οργάνωση θα πρέπει να εξαρθρωθεί από τα ανατολικά και δυτικά του Ευφράτη, με τον καθαρισμό του Τελ Ριφάτ και της Μάνμπιτζ» και συνέχισε: «Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένες χώρες, που ενοχλούνται από την αποφασιστική και ηρωική στάση της Τουρκίας, σέρνουν την Ελλάδα στο πεδίο»,

Στη συνέχεια επιτέθηκε ευθέως στον έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας: «Ο αλαζόνας Μητσοτάκης μας προκαλεί επισκεπτόμενος τα νησιά των οποίων η κυριαρχία αμφισβητείται και που είναι κάτω από τη μύτη μας. Βρίσκεται σε συνεχή πρόκληση να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική θάλασσα και, αν χρειαστεί, να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης».

Και συνεχίζει: «Ο Μητσοτάκης, πηγαίνει από χώρα σε χώρα, από νησί σε νησί, δείχνοντας όπλα στην Τουρκία και παραπονιέται για τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας μας αλλά πρέπει να ξέρει ότι όποιος ανέβει σε ατρόμητο άλογο πολύ γρήγορα κατεβαίνει και ότι θα πέσει χιόνι στα βουνά που εμπιστεύεται».

Σύμφωνα με τον Μπαχτσελί «Όσοι θέλουν να πνιγούν στο Αιγαίο ας έρθουν μπροστά μας. Το τουρκικό έθνος δεν παραιτείται από τα δικαιώματά του, δεν επιτρέπει την παραβίαση των κυριαρχικών του δικαιώματα του και δεν αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς με κανέναν».

Ο εθνικιστής κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί καταλήγει:

«Παραβιάζοντας τις συνθήκες της Λωζάνης και του Παρισιού, η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά που θα έπρεπε να αφοπλισμένα είναι ένοχη και υπεύθυνη στα μάτια της ανθρωπότητας και του διεθνούς δικαίου».