Πλεύρης: Με μόνιμους και ιδιώτες γιατρούς η κάλυψη των κενών θέσεων στα περιφερειακά νοσοκομεία

Πλεύρης: Με μόνιμους και ιδιώτες γιατρούς η κάλυψη των κενών θέσεων στα περιφερειακά νοσοκομεία

«Ιδιωτικοποίηση είναι όταν πληρώνει ο ασθενής. Όταν δεν πληρώνει, είναι διαχείριση του προβλήματος»

Στην αντίδραση των γιατρών του Νοσοκομείου Ρόδου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της 2ης ΥΠΕ να μεταφερθούν χειρουργεία στον ιδιωτικό τομέα, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Δεν έχω καταλάβει αν η αντίδραση έχει χαρακτηριστικά μιας γενικότερης κριτικής ή συντεχνιακής» δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου.

«Ιδιωτικοποίηση είναι όταν πληρώνει ο ασθενής. Όταν δεν πληρώνει, είναι διαχείριση του προβλήματος» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι είναι η μόνη λύση για την αποσυμφόρηση της λίστας των τακτικών χειρουργείων του Νοσοκομείου, έως ότου καλυφθεί η θέση του αναισθησιολόγου. Επισήμανε ωστόσο ότι στην ειδικότητα των αναισθησιολόγων υπάρχει πρόβλημα.

Γενικότερα για το μείζον θέμα της υποστελέχωσης των περιφερειακών νοσοκομείων και δη των νησιωτικών, ο υπουργός υγείας ισχυρίστηκε ότι αυτό θα επιλυθεί και με ιδιώτες ιατρούς, μέσω απευθείας συμβάσεων υποχρεωτικού χαρακτήρα.

«Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί» διαμήνυσε. Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι υπάρχει έτοιμη προκήρυξη για πρόσληψη 700 γιατρών, τονίζοντας ότι επιλογή του υπουργείου είναι αυτή να βγει τμηματικά και με προτεραιότητα στις περιοχές που δεν καλύπτονται οι θέσεις.