Νέες προκλήσεις από τον Ομέρ Τσελίκ: «Ο Μητσοτάκης λέει ανοησίες για τα νησιά»

Νέες προκλήσεις από τον Ομέρ Τσελίκ: «Ο Μητσοτάκης λέει ανοησίες για τα νησιά»

«Είμαστε ανοιχτοί για διαβουλεύσεις, αλλά μόνοι μας, χωρίς διαμεσολαβητές» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, με τον έναν αξιωματούχο να διαδέχεται τον άλλο με προκλητικές δηλώσεις.

Αυτή τη φορά ήταν ο ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος επιτέθηκε προσωπικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι «λέει ανοησίες» σχετικά με το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών, ενώ υποστηρίζει ότι η Τουρκία είναι ανοιχτή στον διάλογο με την Ελλάδα, αλλά χωρίς διαμεσολαβητές, αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά την ενόχληση της Άγκυρας για την δημοσιοποίηση από τη χώρα μας στα διεθνή φόρα της τουρκικής προκλητικότητας και τις συμμαχίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Σε δηλώσεις του ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε στην ομιλία Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο, λέγοντας πως οι διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας δεν αφορούν τρίτες χώρες και δε θα πρέπει να τίθενται στο τραπέζι. «Είμαστε ανοιχτοί για διαβουλεύσεις, αλλά μόνοι μας, χωρίς διαμεσολαβητές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ομέρ Τσελίκ ισχυρίστηκε, πως τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημενα και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη πως «λέει ανοησίες» σχετικά με το ζήτημα αυτό: «Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα και ο Μητσοτάκης λέει πως αυτοί οι όροι είναι ξεπερασμένοι. Μα τι ανοησίες είναι αυτές», δήλωσε χαρακτηριστικά

Επίσης χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «κακομαθημένο παιδί της ΕΕ», υποστηρίζοντας πως στο ΝΑΤΟ «δεν μπορεί να μπορούν να ενταχθούν κι άλλοι κακομαθημένοι», εννοώντας την Σουηδία και την Φινλανδία.