Τεντώνουν το σχοινί οι Τούρκοι: «Η Ελλάδα προκαλεί και καταχράται συμμαχίες», ανακοίνωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Τεντώνουν το σχοινί οι Τούρκοι: «Η Ελλάδα προκαλεί και καταχράται συμμαχίες», ανακοίνωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Έγινε υπό την προεδρία του Ερντογάν και ισχυρίζονται πως: «οι ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες»

Οι Τούρκοι έχουν ενοχληθεί πολύ από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και την ομιλία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο και τεντώνουν ακόμα περισσότερο το σχοινί στις σχέσεις των δύο χωρών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ολοκλήρωση  του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία  γίνεται επίθεση Ελλάδα.

Όπως ισχυρίζεται η Τουρκία, «εξετάστηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας οι εντεινόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος (υπαινιγμός για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών), όπως εξετάστηκαν και οι προσπάθειες της Ελλάδας να καταχραστεί τις συμμαχίες στις οποίες είναι μέλος και στις οποίες θα πρέπει ουσιαστικά να συνεργάζεται».

Ξεκαθαρίσαμε, προσθέτει το ανακοινωθέν, πως θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη η σημερινή ανακοίνωση είναι αρκετά πιο σκληρή από την ανάλογη ανακοίνωση του Συμβουλίου το Μάρτιο.

«Μιλάμε πολύ σοβαρά για τα νησιά, δεν μπλοφάρουμε» δήλωσε νωρίτερα σήμερα, κατά την επιστροφή του από το Ισραήλ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπολύοντας νέες απειλές σε βάρος της Ελλάδας.

Η Ελλάδα φρόντισε να απαντήσει με επιστολή που απέστειλε στον ΟΗΕ.

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Η τουρκία δημιουργώντας εντάσεις-προκλήσεις με τις παραβιάσεις της Εθνικής μας Κυριαρχίας και την απαίτηση για αποστρατικοποίηση των νησιών μας, (προφανώς για εύκολη λεία και πιο κοντινή αντίσταση), προσπαθεί να αμβλύνει την προσοχή του Ελληνισμού από την κατοχή της Κύπρου και τα βρώμικα σχέδιά τους.
    Όσο για το ποιος καταχράται την ανοχή του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και ΕΕ δεν χρειάζεται απάντηση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...