Ρωσία: Επίθεση από Ζαχάροβα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη – Η απάντηση της Αθήνας

Ρωσία: Επίθεση από Ζαχάροβα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη – Η απάντηση της Αθήνας

«Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ»

Εοπίθεση  κατά του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα. Αφορμή ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέφερε μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών. Ο αγώνας των Ελλήνων για την ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια εξισώθηκε με τα εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξάγει πόλεμο εναντίον των ίδιων των πολιτών του στο Ντονμπάς εδώ και οκτώ χρόνια», είπε η Ζαχάροβα και τόνισε:

«Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ. Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, μεταξύ άλλων με την προμήθεια στο Κίεβο όπλων, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα κατά ειρηνικών πολιτών στο Ντονμπάς».

«Αντιμετωπίζοντας πολυάριθμες κατηγορίες, η Ρωσία δεν είναι σε θέση να προσφέρει μια εναλλακτική οπτική, καθώς όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποκλειστεί από τον ελληνικό χώρο πληροφόρησης. Τα σχόλια της Ελλάδας αποτελούν επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβάλλουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ», κατέληξε η Ζαχάροβα.

Η απάντηση της Αθήνας

Διπλωματικές πηγές από την Αθήνα, κληθείσες να σχολιάσουν τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, τόνισαν ότι δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις, όξυνση για την οποία η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη.