Σκρέκας: Από 1η Ιουλίου επιδοτούμε την ενέργεια χωρίς όριο κατανάλωσης

Σκρέκας: Από 1η Ιουλίου επιδοτούμε την ενέργεια χωρίς όριο κατανάλωσης

«Επιστρέφουμε το 60% της αύξησης ανεξαρτήτως κατανάλωσης από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο σε όλες τις κύριες κατοικίες»

Για τις αυξήσεις των τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα αλλά και για τις επιδοτήσεις που έρχονται από 1η Ιουλίου, μίλησε ο Κώστας Σκρέκας, ενώ μίλησε, επιπλέον, για την ρήτρα αναπροσαρμογής κι τις τιμές στο ρεύμα.

«Ο πόλεμος έχει τροφοδοτήσει μία κρίση στην ενέργεια. Η λιανική τιμή στην Ισπανία είναι ακριβότερη από την τιμή της λιανικής στην Ελλάδα. Μέσα από τις επιδοτήσεις έχουμε καταφέρει η Ελλάδα να είναι πολύ χαμηλότερα από το μέσο όσο αφορά στις αυξήσεις»,

»Πράγματι, μπορεί από τον Σεπτέμβριο να επιδοτούμε μέχρι τις 300 κιλοβατώρες, και 7 στα 10 νοικοκυριά να μην έχουν δει μεγάλες διαφορές, αλλά υπήρχαν τρία στα 10 νοικοκυριά που είχαν πολύ μεγάλους λογαριασμούς ρεύματος χωρίς να είναι μεγάλες οι κατοικίες και οι καταναλώσεις», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας, μιλώντας στο MEGA.

«Επιστρέφουμε το 60% της αύξησης ανεξαρτήτως κατανάλωσης από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο σε όλες τις κύριες κατοικίες. Το επόμενο διάστημα θα δούμε περαιτέρω επιδοτήσεις.

Από 1η Ιουλίου προχωρούμε σε μία θεσμική παρέμβαση σε ό,τι αφορά στην αγορά χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας. Δηλαδή, αποσυνδέουμε την τιμή χονδρικής από την τιμή φυσικού αερίου, βάζουμε ένα πλαφόν στην χονδρική και με αυτόν τον τρόπο σταθεροποιούμε τις τιμές και ουσιαστικά καταργούμε την ρήτρα αναπροσαρμογής, και επιπλέον βάζουμε πλαφόν στην λιανική ώστε να απορροφήσουμε για τα οικιακά και τα μη οικιακά τιμολόγια το 80% της αύξησης. Σταδιακά οι λογαριασμοί θα είναι μικρότεροι. Οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου δεν θα έχουν αυξήσεις καθώς επιδοτούμε το 100%, για τους αγρότες απορροφάται το 95%.», επεσήμανε για τις νέες επιδοτήσεις από 1η Ιουλίου.