Τζο Μπάιντεν: Τι έγραψε για τον Μητσοτάκη στο Twitter και η ελληνική γραβάτα

Τζο Μπάιντεν: Τι έγραψε για τον Μητσοτάκη στο Twitter και η ελληνική γραβάτα

Με ποιον Έλληνα πολιτικό είχε κάνει ανταλλαγή ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε χθες βράδυ στον Λευκό Οίκο, όπου είχε συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ένα μήνυμα για τη συνάντηση αυτή αναρτήθηκε στο Twitter του προέδρου Μπάιντεν μαζί με μια φωτογραφία των δύο πολιτικών ηγετών με τις συζύγους τους.

«Ήταν τιμή μου που υποδέχτηκα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο. Η φιλία, η συνεργασία, και η συμμαχία ανάμεσα στα δύο έθνη μας είναι πιο ισχυρές από ποτέ», έγραψε στην ανάρτησή του ο Τζο Μπάιντεν και ανάρτησε μια φωτογραφία του ίδιου και της συζύγου του, Τζιλ Μπάιντεν, με το ζεύγος Μητσοτάκη από τη χθεσινή βραδιά.

 

Σημειώνεται πως ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Οβάλ Γραφείο φορούσε γραβάτα με την ελληνική σημαία. Αυτό, σχολιάστηκε φυσικά από τα ελληνικά αλλά και τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Τη γραβάτα αυτή είχε κάνει δώρο το 2017 στον τότε πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

«Η ανταλλαγή. «Do you trade your tie with mine?» μου είχε πει ο @POTUS. Χάρηκα που τη φύλαξε για να βρει τη κατάλληλη ευκαιρία. Να προσθέσω ότι η γραβάτα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ του οίκου PAGONI», έγραψε στο Twitter o Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας τη γραβάτα που φόρεσε ο Τζο Μπάιντεν.