Οικονόμου: Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό ρεύματος που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω

Οικονόμου: Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό ρεύματος που θα είναι 4 και 5 φορές πάνω

Τα νέα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει, θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση, από την οποία θα πέσει δραστικά η τιμή του ρεύματος για όλους μας. Σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος, είπε ότι «κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος», συμπληρώνοντας ότι «κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά».

Διευκρίνισε επίσης, ότι τα μέτρα στήριξης για την ενέργεια θα είναι οριζόντια και για μεγάλο χρονικό ορίζοντα. «Με βάση την απόδοση της οικονομίας, θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση», είπε και προσέθεσε ότι «οι τιμές θα διαμορφωθούν πιο κοντά στα δεδομένα, που είχαμε πριν».

Τόνισε δε, ότι τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν και το Μάιο, ενώ σύντομα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στις τιμές της ενέργειας. «Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δουν και οι επιχειρήσεις την ουσιαστική ενίσχυση του ρεύματος», ανέφερε.

Τέλος, αναφερόμενος στην επιδότηση καυσίμων, είπε ότι πάνω από 1 εκατ. πολίτες μπήκαν στην πλατφόρμα για να κάνουν αίτηση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...