Νίκος Ανδρουλάκης: Πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος αύριο το πρωί

Νίκος Ανδρουλάκης: Πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος αύριο το πρωί

«Η περιπέτεια της ενεργειακής κρίσης υπονομεύει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Tην πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ να τεθεί άμεσα πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος από αύριο το πρωί επανέλαβε εμφατικά ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Βόλο.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί χειροπιαστή λύση στους υπέρογκους λογαριασμούς που πληρώνουν οι πολίτες και θα προστατευθεί το οικογενειακό εισόδημα.

«Ξεκάθαρα ότι η περιπέτεια της ενεργειακής κρίσης υπονομεύει τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επικρίνοντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή δεν κατάφερε να πάρει εξαίρεση που πήραν Ισπανία και Πορτογαλία βάζοντας πλαφόν στη χονδρική τιμή.

«Άρα, άμεσα πρέπει να ασκήσει μια άλλη πολιτική, που ήδη βρίσκεται στην εργαλειοθήκη των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και αυτή είναι το πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας. Είναι ο μόνος τρόπος, η μόνη πολιτική απόφαση που θα σταματήσει τους υπέρογκους λογαριασμούς, που υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και αυξάνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Πλαφόν στη λιανική τιμή αύριο το πρωί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, κατέκρινε την ατολμία της κυβέρνησης καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσουν τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη παρεμβάσεων, που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη-μέλη. «Όλα τα υπόλοιπα όπως το να στείλουμε τους καταναλωτές να διεκδικήσουν δικαστικά το πάγωμα στη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι μακροπρόθεσμες περιπέτειες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, περιόδευσε στο εμπορικό κέντρο του Βόλου και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες ενώ επισκέφτηκε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της πόλης.