Ακρίβεια: Στο τραπέζι νέα μέτρα στήριξης – Συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις

Ακρίβεια: Στο τραπέζι νέα μέτρα στήριξης – Συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις

Πέτσας: Θέμα Μαΐου – Ιουνίου οι παρεμβάσεις

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος και το αδιέξοδο πολιτών και επιχειρήσεων οδηγούν σε πυρετώδεις διεργασίες και συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο θα προβλέπει επιβολή ανώτατων ορίων αποζημίωσης στις τεχνολογίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να διαμορφωθεί  ένα πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγήσει στην  αποκλιμάκωση των τιμών.

Το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας που δήλωσε ότι μια πιο μόνιμη παρέμβαση στο θέμα της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι θέμα Μαΐου – Ιουνίου.

«Η βοήθεια που ξεπερνούσε ήδη τα 2 δισ. δόθηκε με βάση τα στοιχεία του προηγούμενου προϋπολογισμού. Πλέον εξετάζουμε τις δυνατότητες και περιμένουν και τις αποφάσεις της ΕΕ, ώστε σε κάθε περίπτωση να υιοθετηθούν νέα μέτρα και θα δείτε ότι τον Μάιο και τους επόμενους μήνες θα υπάρχει πιο γενναία παρέμβαση. Τα μέτρα κάθε Μάιο και Ιούνιο αποφασίζονται έτσι κι αλλιώς και δεν έχουν σχέση με τις εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά, στον ΑΝΤ1.

Ο Αναπληρωτής ΥΠΕΣ είπε ακόμη πως «υπάρχει το ενδιαφέρον για να μπορεί να στηρίξει κανείς και μετά υπάρχει η προσαρμογή στις συνθήκες και για αυτό είναι πολύ κρίσιμο η στήριξη από την Κυβέρνηση να συνεχιστεί για ικανό χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουν τα νοικοκυριά να εξομαλύνουν τις επιπτώσεις από τους λογαριασμούς»

Ακόμη, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως «για ένα διάστημα που θα δούμε τις αυξήσεις και στις τιμές των προϊόντων πρέπει να συνεχίσουμε τα μέτρα και για τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και τα άλλα μέτρα στήριξης όπως η μείωση φόρων και η αύξηση μισθών για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος».