Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Σκωτία αύριο προσκεκλημένος του Πρίγκιπα Καρόλου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Σκωτία αύριο προσκεκλημένος του Πρίγκιπα Καρόλου

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί και θα ξεναγηθεί στο κτήμα του Καρόλου

Προσκεκλημένος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Πρίγκιπα Κάρολου είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έτσι, αύριο Τρίτη του Πάσχα θα βρεθεί στην Σκωτία καθώς αποδέχτηκε την πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο Πρίγκιπας της Ουαλίας πριν από περίπου έναν χρόνο προκειμένου να επισκεφθεί το κτήμα του στο Έιρσαϊρ.

Το συγκεκριμένο κτήμα δεν είναι ένα απλό ανάκτορο αλλά ένα κτήμα το οποίο αγόρασε ο Κάρολος το 2007 μαζί με μια κοινοπραξία και στην κυριολεξία το έσωσε καθώς είχε παρακμάσει. Πέρα όμως από την διάσωση των συλλογών του και των αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς,  ο Κάρολος είναι γνωστός για τις οικολογικές ανησυχίες του και υπέρμαχος της πράσινης ανάπτυξης. Για τον λόγο αυτό στο Dumfries House, το οποίο είναι ανοικτό 365 μέρες τον χρόνο υπάρχουν ειδικά προγράμματα για νέους που μαθαίνουν διάφορες τέχνες και αγροδιατροφή. Παράλληλα το άνοιγμά του στον κόσμο έφερε την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την περιοχή που είχε υποφέρει από την ανεργία με το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, θα βρεθεί και θα ξεναγηθεί στο κτήμα του Καρόλου στην Σκωτία, το Dumfries House και ενδεχομένως να πάρει και ιδέες για την αξιοποίηση του Κτήματος Τατοΐου.

Να σημειωθεί ότι πολλές φορές ο Πρίγκιπας Κάρολος έχει δείξει την αγάπη του στην Ελλάδα  την οποία και θεωρεί χώρα των προγόνων του αλλά και το ενδιαφέρον του για το Τατόι.