Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν στις 16 Μαΐου στον Λευκό Οίκο

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν στις 16 Μαΐου στον Λευκό Οίκο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν

Πολύ σημαντικό ταξίδι θα κάνει στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Αμερικής Τζο Μπάιντεν και θα συζητήσουν όλα τα... καυτά θέματα της εποχής, τόσο για τον πόλεμο στην Ουκρανίας, όσο και για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σημειώνεται ότι «ο πρόεδρος Μπάιντεν ανυπομονεί να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Οι ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της. Θα συζητήσουν τη στενή μας συνεργασία σε παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας.

Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Θα γιορτάσουν επίσης την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας για ολόκληρες γενιές».

Εξάλλου, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε το ταξίδι του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Στις 16 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν », αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.