Πλεύρης: Από τις 15 Απριλίου καταργούνται τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Πλεύρης: Από τις 15 Απριλίου καταργούνται τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στο Περιστύλιο της Βουλής το μέλος της κυβέρνησης ανέφερε ότι η κατάργηση θα ισχύσει από τα μέσα του επόμενο μήνα και ειδικότερα από τις 15 Απριλίου. Συνολικά δηλαδή το κράτος θα εισπράξει από τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ευρώ ποσό της τάξης των 300 ευρώ από τον καθένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μετρό δεν καταργείται πλήρως, αλλά τίθεται σε αναστολή μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε και θα επανεξεταστεί.

Νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είχε τονίσει μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι πως εάν τα κρούσματα πέσουν σε 200 με 300 την ημέρα, τότε θα μπορούσαμε να πάμε σε μια απελευθέρωση, ωστόσο ακόμα δεν είμαστε σε αυτό το επίπεδο.

Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε κλειστούς χώρους.