Πόλεμος στην Ουκρανία: Με παρόντα τον Τζο Μπάιντεν η έκτακτη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Με παρόντα τον Τζο Μπάιντεν η έκτακτη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ

Προγραμματίστηκε στις 24 Μαρτίου - Επιβεβαιώνεται και από τον Λευκό Οίκο η παρουσία του Αμερικανού προέδρου - Πιθανότατα θα παραβρεθεί και σε εκείνη της ΕΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει «κατά πάσα πιθανότητα» στη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου με αντικείμενο συζήτησης τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της ΕΕ.

Πηγές είπαν στο Reuters τη Δευτέρα ότι ο Μπάιντεν αναμένεται να συμμετάσχει με τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου για να συζητήσουν τον πόλεμο που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τα κεντρικά γραφεία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ βρίσκονται στις Βρυξέλλες.

Επιβεβαιώνεται και από τον Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 24 Μαρτίου.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε μέσω του Twitter ότι ο Μπάιντεν θα παραστεί στη σύνοδο, αντικείμενο της οποίας θα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία.

ΝΑΤΟ: Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής συγκάλεσε ο Στόλτενμπεργκ 

Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, όπως ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter.

«Συγκάλεσα έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Μαρτίου στην έδρα του ΝΑΤΟ. Θα συζητήσουμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την ισχυρή υποστήριξή μας στην Ουκρανία και την περαιτέρω ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας του ΝΑΤΟ. Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν να είναι μαζί» ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσαν ο Λευκός Οίκος και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Σε αυτούς τους καιρούς δοκιμασιών, η υπερατλαντική μας δράση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής με τους ηγέτες της ΕΕ την Πέμπτη 24 Μαρτίου για να συζητήσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία και τον λαό της, την ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας» ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ.

Η διατλαντική ενότητα και ο συντονισμός παραμένουν ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της πίεσης στο Κρεμλίνο για να σταματήσει αυτόν τον αδικαιολόγητο πόλεμο τονίζει εξάλλου η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στο Twitter.

«Χαίρομαι που θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου, μετά τον πολύ στενό συντονισμό μας για την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Η διατλαντική ενότητα και ο συντονισμός παραμένουν ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της πίεσης στο Κρεμλίνο για να σταματήσει αυτόν τον αδικαιολόγητο πόλεμο» σημείωσε.