Σκρέκας για ακρίβεια: Θα στηρίξουμε τους αδύναμους και στα καύσιμα κίνησης

Σκρέκας για ακρίβεια: Θα στηρίξουμε τους αδύναμους και στα καύσιμα κίνησης

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Θα εξειδικεύσουμε τα μέτρα αφού ανακοινώσει ο πρωθυπουργός αυτό το οποίο θα πράξουμε τις επόμενες μέρες» είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Γίνονται ενέργειες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την οποία ζητήθηκε η δημιουργία ενός Ταμείου με φτηνή χρηματοδότηση για να προσφεύγουν οι κυβερνήσεις ώστε να επιδοτούν τους καταναλωτές όσο διαρκεί η κρίση.

Επίσης ζητήθηκε η δημιουργία ενός μηχανισμού για την μείωση της της τιμής του φυσικού αερίου, η οποία θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και τις τιμές του ρεύματος.

Ο υπουργός υπογράμμισε πως η επιδότηση της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ενέργειας είναι ακόμη μεγαλύτερη για τις ευπαθείς ομάδες μέσα από το κοινωνικό τιμολόγιο και τόνισε πως «δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο».

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Σκρέκας είπε ότι η Κυβέρνηση «εξετάζει σενάρια ώστε να στηριχθούν οι αδύναμοι και στα καύσιμα κίνησης».