Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Σερβίας

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Σερβίας

Ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ελληνική υποστήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας

Να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη για την άριστη συνεργασία. Οι εμπορικές συναλλαγές άρχισαν να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο. Πιστεύουμε ότι κατά την επόμενη περίοδο μπορεί να φτάσουν στο 1 δισ. ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βελιγράδι.

«Συζητήσαμε και για την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας. Ευχαριστώ για την υποστήριξη.

Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης άκουσε τις θέσεις της Σερβίας. Του ζήτησα η Ελλάδα να συνεχίσει την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας κάτι που θα κάνει και η Σερβία για την Ελλάδα με βάση το διεθνές δίκαιο.

Συζητήσαμε για όλα τα περιφερειακά θέματα. Για τις διαπραγματεύσεις με την Πρίστινα. Θεωρώ ότι η Ελλάδα καταλαβαίνει τη θέση της Σερβίας. Είπα ότι δεν θέλουμε κλιμάκωση και συγκρούσεις αλλά θα θέλαμε μια συμβιβαστική λύση. Υπάρχει χώρος για ανταλλαγές στον τομέα του εμπορίου. Υπάρχουν πολλοί τουρίστες που έρχονται κυρίως το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Μπορούμε να επιταχύνουμε τη συνεργασία μας και να περιμένουμε Έλληνες τουρίστες στο όμορφα βουνά μας . Αναμένουμε μεγαλύτερη προσέλευση ελληνικών επιχειρήσεων στη χώρα μας» είπε ο Αλ Βούτσιτς, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.