Επεισόδιο Δένδια με τον προκλητικό Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία

Επεισόδιο Δένδια με τον προκλητικό Τούρκο πρέσβη στη Νορβηγία

Δείτε το βίντεο με όσα έγιναν και την «πληρωμένη» απάντηση από τον υπουργό Εξωτερικών

Πολύ σημαντικό επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και του Τούρκου πρέσβη στη Νορβηγία, για την επέκταση των χωρικών υδάτων και το casus belli.  Σε συζήτηση που διοργάνωσε το νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, ο κ. Δένδιας μίλησε για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο παρουσιάζοντας μάλιστα και χάρτες τονίζοντας ότι η Τουρκία συνειδητά αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο και απειλεί την Ελλάδα με casus belli από το 1995.

«Η Τουρκία με συγκεκριμένες παραβατικές ενέργειες που είχαν ως αποκορύφωμα το τουρκολιβυκό μνημόνιο, επιλέγει να αγνοεί το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και απειλεί τη χώρα μας από το 1995 με casus belli», δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ.

Τότε, τον λόγο πήρε ο Τούρκος πρέσβης στη Νορβηγία, ο οποίος φανερά ενοχλημένος ανέφερε ότι η Τουρκία κάνει όσα κάνει ως απάντηση σε «μονομερείς ενέργειες» της Ελλάδας, όπως η συζήτηση για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Πρόσθεσε δε ότι το casus belli εκδόθηκε από την τουρκική εθνοσυνέλευση, όταν η Ελλάδα αποφάσισε να διεκδικήσει την οριοθέτηση των ΑΟΖ και την επέκταση των θαλάσσιων συνόρων της.Μάλιστα διέκοψε τον κ. Δένδια, ο οποίος του εξήγησε ότι τα όσα περιέγραψε είναι η πραγματικότητα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και ότι πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αντίστοιχο casus belli από ένα κράτος σε ένα άλλο.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε απαντήσει στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσον αφορά στο πάγιο αίτημα της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου.«Η Άγκυρα θέτει θέμα αποστρατικοποίησης τη στιγμή που το ΝΑΤΟ πρέπει να δείξει ενότητα στην προστασία της ακεραιότητας μίας χώρας, όπως η Ουκρανία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε τι έγινε από το 34' και έπειτα:

Παρακαλούμε περιμένετε ...