Δένδιας για τις προκλήσεις Ερντογάν: Μπαράζ απαράδεκτων δηλώσεων που στερούνται κάθε νομικής βάσης

Δένδιας για τις προκλήσεις Ερντογάν: Μπαράζ απαράδεκτων δηλώσεων που στερούνται κάθε νομικής βάσης

Το μήνυμα του ΥΠΕΞ από τη Νορβηγία

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται στη Νορβηγία και απάντησε στις νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται»

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο κ. Δένδιας είπε: «Λυπάμαι που η Τουρκία επέλεξε αυτή τη στάση. Η Τουρκία επιλέγει αυτή τη στιγμή που το ΝΑΤΟ πρέπει να αναδείξει την ενότητά του απέναντι στην προάσπιση της ειδικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, επιλέγει να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, και αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ και τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ».

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι όλα αυτά που λέει η Τουρκία και το μπαράζ των δηλώσεων των τούρκων αξιωματούχων είναι παντελώς απαράδεκτα και στερούνται κάθε νομικής βάσης.

1
σχόλιο
  1. avatar Θ.Τ

    Οι τούρκοι προκειμένου να κατοχυρώσουν τα κατακτημένα με τη βία,βλ. Κύπρος, ή να κερδίσουν τα "ελάσσονα", βλ.Ελληνική ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, βραχονησίδες, απειλούν τώρα και την κυριαρχία των προαιώνια Ελληνικών νησιών. Είναι τόσο ιταμές οι προκλήσεις τους που μόνο τούρκοι μπορούν να προβάλουν.Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική αυτή των τούρκων είναι καλά γνωστή στην Ελληνική εξωτερική πολιτική.

Παρακαλούμε περιμένετε ...