Μητσοτάκη: Νέα μέτρα για τη στήριξη των ασθενέστερων – Αύξηση κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου

Μητσοτάκη: Νέα μέτρα για τη στήριξη των ασθενέστερων – Αύξηση κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου

Ο πρωθυπουργός για τα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας

Στοχευμένα μέτρα για τη στήριξη των ασθενέστερων, πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί». Όπως είπε, ελπίζει ότι από το Μάιο θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

Ωστόσο, τόνισε ότι «η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη» και ξεκαθάρισε ότι «εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα». Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023. Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι μεγάλη και θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου.

Όσον αφορά στην οπαδική βία, ο πρωθυπουργός δήλωσε σοκαρισμένος με αυτά που είδε. Προανήγγειλε, ότι στο έξης στις θύρες των οργανωμένων οπαδών θα εισέρχονται μονό θεατές με εισιτήρια διαρκείας. Ο κ. Μητσοτάκης  παρέπεμψε στις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα την επομένη εβδομάδα.

Ολόκληρη η συνέντευξη του πρωθυπουργού θα προβληθεί αύριο Σάββατο το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ.