Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα σήμερα στη Βουλή

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα σήμερα στη Βουλή

Ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση της ψήφου δυσπιστίας στην κυβέρνηση με την ψηφοφορία

Στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και στην ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει, στρέφεται το ενδιαφέρον της σημερινής τρίτης και τελευταίας ημέρας της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Ξέρω ότι λειτουργώ ανά πάσα στιγμή σε ναρκοπέδιο, αλλά πρέπει να γίνει ακριβοδίκαιη αποτίμηση της κατάστασης", είπε χθες ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας με αφορμή τη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας, και στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες. Ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε αδύναμο κρίκο την Αττική Οδό, και απέδωσε πολλές από τις αστοχίες στην έλλειψη σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Ακολούθησε σφοδρή αντιπαράθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσχηματική συγγνώμη, αφού δεν υποδεικνύει που έγινε λάθος, καθώς και ότι υπεκφεύγει των ευθυνών της. Παίρνοντας τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρατήρησε ότι δεν υπήρξε καμία συγγνώμη του ΣΥΡΙΖΑ για τους νεκρούς στο Μάτι και τη Μάνδρα, ενώ αναρωτήθηκε γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει τις μεγάλες της ευθύνες της Αττικής Οδού.