Ανδρουλάκης: Ψηφίζουμε την πρόταση μομφής για την ανεπάρκεια Μητσοτάκη, αλλά δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρουλάκης: Ψηφίζουμε την πρόταση μομφής για την ανεπάρκεια Μητσοτάκη, αλλά δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο και δίνει σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη»

To Kίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως δεν θα συμμετάσχει στα μικροκομματικά παιχνίδια που επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας. Τη θέση αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος , Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο και δίνει σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη. Ψηφίζουμε την πρόταση μομφής, καταδικάζοντας την ανεπάρκεια Μητσοτάκη, αλλά δεν μπαίνουμε στα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

«Είναι προφανές ότι δεν θα παράσχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση. Απεδείχθη ότι η θεωρία του κ. Μητσοτάκη ότι είναι αποτελεσματική κυβέρνηση, κατερρίφθη. Θα στηρίξουμε την πρόταση αυτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα εσωκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα» είπε.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατέστησε σαφές ότι δεν θα διευκολύνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στις μικροκομματικές του σκοπιμότητες, ωστόσο τόνισε ότι «αξιολογούμε αρνητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και γι' αυτό θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής».

Μίλησε για αναξιοπιστία του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι δεν ζητά εκλογές λόγω πανδημίας και έσπευσε να αλλάξει γνώμη. «Με 100 πολίτες να πεθαίνουν καθημερινά, θεωρώ αδιανόητο και ανήθικο να ζητάς εκλογές» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο επίμονο ερώτημα αν ο ιδιος συμφωνεί με τις πρόωρες εκλογές.

Επίσης απέρριψε το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η εντολή που πήρε, με την εκλογή του, είναι για αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «γνώριζε από ημερών την κακοκαιρία και απεδείχθη απολύτως απροετοίμαστη». Διαφώνησε πλήρως με την απόφαση της κυβέρνησης να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. «Είμαστε 16οι σε εμβολιασμό πανευρωπαϊκά, είναι λάθος το μήνυμα που στέλνουμε ότι ξεπεράσαμε με την πανδημία» σημείωσε.