Αλέξης Τσίπρας: Το παρασκήνιο της απόφασής του για την πρόταση μομφής – Ποιοι γνώριζαν

Αλέξης Τσίπρας: Το παρασκήνιο της απόφασής του για την πρόταση μομφής – Ποιοι γνώριζαν

Ήθελε να διατηρήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού προς την κυβέρνηση

Αιφνιδιασμένοι εμφανίζονται ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής, λαμβάνοντας ξαφνικά το λόγο στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η απόφαση οριστικοποιήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο και ο κ. Τσίπρας την επικοινώνησε με τον στενό πυρήνα των συνεργατών του.

Στο κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βάζει τρία ζητήματα: Τη διαχείριση της πανδημίας, τη διαχείριση της κακοκαιρίας, αλλά και την ακρίβεια.

Όπως τόνιζε χαρακτηριστικά, «ζητάω σήμερα εκτάκτως το λόγο επειδή μια εδώ και πολλές μέρες γνωστή κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι ολοκληρωτικά και οριστικά το επιτελικό κράτος του κύριου Μητσοτάκη, αφήνοντας χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας, αφήνοντάς τους στους δρόμους και χωρίς ρεύμα ακόμα και σήμερα. Χωρίς βοήθεια, χωρίς οι κραυγές αγωνίας τους να φτάσουν ποτέ στον εξαφανισμένο τις δύσκολες ώρες της κρίσης πρωθυπουργό και έθαψε επίσης αυτός ο χιονιάς και τις τελευταίες αυταπάτες ότι αυτός ο πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση έχουν την θέληση και τη δυνατότητα να διδάσκονται από τα λάθη τους, να διδάσκονται από τις ολιγωρίες και τα αποτελέσματα της πολιτικής και των ιδεοληψιών τους».