Μητσοτάκης: Η συμφωνία με τη Γαλλία σημαντικό βήμα για μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας

Μητσοτάκης: Η συμφωνία με τη Γαλλία σημαντικό βήμα για μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας

Ο πρωθυπουργός για τη σημασία της απόκτησης των Rafale για την Πολεμική Αεροπορία

«Η υπογραφή της συμφωνίας για την στρατηγική εταιρική σχέση πέρσι, ήταν ένα σημαντικό βήμα, ώστε να τεθούν τα θεμέλια αυτού που θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση διεθνών μέσων ενημέρωσης στην τελετή υποδοχής των πρώτων έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική επένδυση στις δυνατότητες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά από μία δεκαετία λιτότητας είμαστε και πάλι σε θέση να αναβαθμίσουμε τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας» και πρόσθεσε: «Η άφιξη των έξι Rafale, σε χρόνο ρεκόρ από τη στιγμή που ελήφθη η πολιτική απόφαση για την απόκτησή τους, αποδεικνύει την δέσμευσή μας να επενδύουμε συνεχώς στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, πάντα με απόλυτο σεβασμό στη δημοσιονομική θέση στην οποία βρισκόμαστε».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως αυτή είναι και μια έκφανση της πολύ σημαντικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης μας με τη Γαλλία. «Όπως γνωρίζετε, η υπογραφή της συμφωνίας για την στρατηγική εταιρική σχέση πέρσι ήταν ένα σημαντικό βήμα ώστε να τεθούν τα θεμέλια αυτού που θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας, η οποία μπορεί πάντα να δρα συμπληρωματικά στο ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα να επιτρέψει στην Ευρώπη να οικοδομήσει τη δική της στρατηγική αυτονομία», επισήμανε.