Κλήθηκαν σε απολογία Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες

Κλήθηκαν σε απολογία Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες

Την Τετάρτη απολογούνται οι Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης για την Novartis

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος που θα περάσουν το κατώφλι του Αρείου Πάγου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016 Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων έκλεισε και πλέον η αρμόδια ανακρίτρια Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη κάλεσε σε απολογία τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, για τον οποίο η Βουλή έχει ασκήσει ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος αλλά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ραντεβού του επιχειρηματία με την ανακρίτρια είναι στις 31 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία μπαίνει και η παράλληλη δικαστική έρευνα που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση Novartis στην οποία έχει συσχετιστεί και η μήνυση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης , Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με τις απολογίας των μη πολιτικών προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ερχόμενη Τετάρτη έχουν κληθεί σε απολογία ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης και ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης οι οποίοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

Στη συνέχεια οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη σκυτάλη των απολογιών θα πάρουν πρόσωπα από την Εισαγγελία Διαφθοράς ενώ τον επίλογο αναμένεται να «γράψει» ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τις δικές του εξηγήσεις.