Οικονόμου: Το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Οικονόμου: Το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την καταγγελία του στελέχους της αντιπολίτευσης για πρόστιμο σε ταβέρνα

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή περιστατικό κατάχρησης εξουσίας που κατήγγειλε ο βουλευτής του Παύλος Πολάκης, σχετικά με την επιβολή προστίμου σε σερβιτόρο ταβέρνας στο Μοσχάτο, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά με το περιστατικό, ο κ. Οικονόμου είπε, ότι «το σοβαρό πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξελίσσεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση, την οποία υποστηρίζει και ο Τσίπρας». Συνέχισε δε λέγοντας, ότι «πάνε ορισμένοι να δημιουργήσουν ένα σκηνικό, να δηλητηριάσουν, να διχάσουν, για να ικανοποιήσουν τις δικές τους καθεστωτικές αντιλήψεις και παλαιοκομματικές απόψεις για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατία. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, όσο κι αν δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς σχετικά με την καταγγελία 24χρονης για βιασμό της σε σουίτα ξεοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «η δικαιοσύνη οφείλει να διαλευκάνει απόλυτα τα ζητήματα αυτά με βάση τους νόμους και τα εργαλεία που διαθέτει. Η κυβέρνηση έχει κάνει πράγματα να στηρίξει τα θύματα κακοποίησης και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ποινικός κώδικας».

Όσον αφορά στις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την Τουρκία, είπε ότι «μεθοδικά, σχεδιασμένα και ψύχραιμα πράττουμε στην εξωτερική μας πολιτική». Όσον αφορά στο κύμα ακρίβειας, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες. Η στήριξη θα είναι διαρκής και στην ενεργειακή κρίση, όπως και στην υγειονομική». Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τις εκλογές, είπε ότι «πάμε σε εκλογές το 2023».