Κορονοϊός – Πλεύρης: «Έως και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων» – «Κλειδώνει» η παράταση στα νέα μέτρα

Κορονοϊός – Πλεύρης: «Έως και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων» – «Κλειδώνει» η παράταση στα νέα μέτρα

Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει και πάλι την Τετάρτη

Για αύξηση στα νέα κρούσματα του κορονοϊού μέσα στις επόμενες μέρες, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επικαλούμενος τους ειδικούς, ενώ σχολίασε και το αν θα υπάρξει μία άρση περιορισμών στα μέτρα.

«Αρχικά εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα» είπε ο υπουργός εξηγώντας ότι η μεταδοτικότητα της Όμικρον είναι κυκλική και τα πάρα πολύ περιοριστικά μέτρα δεν έχουν απόδοση. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, ορισμένα από τα μέτρα ελήφθησαν με γνώμονα την εορταστική περίοδο «όπως λόγου χάρη η μουσική» και ενδεχομένως δεν υπάρχει πλέον λόγος να ισχύουν. H φιλοσοφία των μέτρων παραμένει, ωστόσο μια αποκλιμάκωση μπορεί να υπάρξει ώστε να μην υπάρχει ο περιορισμός των 1.000 ατόμων στις αθλητικές δραστηριότητες ή η κατάσταση στην εστίαση να είναι πιο κανονική.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής που θα συνεδριάσει αύριο, καθώς η ισχύς των μέτρων λήγει την προσεχή Κυριακή.

«Είχαμε 15.000 θετικά σελφ τεστ και κοντά στα 10.000 σήμερα που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε ο κ. Πλεύρης σημειώνοντας ότι χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατ. τεστ.

Τα θετικά αυτά αποτελέσματα των self test θα προσμετρηθούν μόλις επιβεβαιωθούν «πιθανολογώ μέσα στις επόμενες 2 με 3 ημέρες», είπε ο κ. Πλεύρης.

Εκτίμησε επικαλούμενος και τον καθηγητή Νίκο Τζανάκη, ότι αυτή την εβδομάδα και ενδεχομένως την επόμενη, ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγάλος.