Ακάρ: Στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί δεν σταματούν τις ενέργειες και τις δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση

Ακάρ: Στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί δεν σταματούν τις ενέργειες και τις δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση

«Είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Xουλουσί Ακάρ, εξαπολύοντας νέες απειλές, με αιχμή τα εξοπλιστικά και την Κύπρο.

«Δυστυχώς στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί δεν σταματούν τις ενέργειες και τις δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση. Από τη μία με την πρόκληση και παρότρυνση άλλων χωρών συζητούν για νέες συμμαχίες ενώ κι εμείς είμαστε εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αυτό επιχειρούν. Από την άλλη έχουν μια αγάπη έναν σεβντά, για τα εξοπλιστικά. ;Oμως αν αυτά τα κάνουν για να αποκτήσουν κάποια υπεροχή απέναντι στην Τουρκία, το ξαναλέμε πως είναι μάταιος κόπος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και προσθέτει:

«Το κάλεσμα μας για διάλογο για συνάντηση δεν είναι δείγμα αδυναμίας. Εμείς είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας. Και στην Κύπρο υπάρχει η πραγματικότητα της ύπαρξης των Τούρκων και δεν υπάρχει άλλη λύση δίχως την αποδοχή αυτής της πραγματικότητας. Κι επειδή απο τις συναντήσεις δεν έχει έρθει κάποιο αποτέλεσμα ξεκαθαρίσαμε την απόφαση μας για δυο κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο».

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Στρατηγάκο μπερδεύεις τα συμφέροντα με τα δικαιώματα, αυτά τα δυο δεν συμβαδίζουν πάντοτε, αλλά εσείς τα ταυτίζετε. Έχετε μείνει πολύ πίσω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...