Κορονοϊός – «Βόμβα» από Πλεύρη: Πάνω από 15.000 τα κρούσματα σήμερα

Κορονοϊός – «Βόμβα» από Πλεύρη: Πάνω από 15.000 τα κρούσματα σήμερα

Aνοιχτό το ενδεχόμενο για μέτρα πριν τις 3 Ιανουαρίου

Σπάει κάθε ρεκόρ ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, με τη μετάλλαξη Όμικρον να βρίσκεται ήδη εδώ και να αγγίζει το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Αττική.

Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 9.284 κρούσματα, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη σήμερα θα ξεπεράσουμε τις 15.000 κρούσματα.

Ανακοίνωσε επίσης πως θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, ώστε να εξεταστεί αν τα μέτρα θα ισχύσουν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως από το πρωί έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 550.000 τεστ, στα οποία εντοπίστηκαν 15.000 κρούσματα, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

«Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα. Το σενάριο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την πίεση στο ΕΣΥ είναι κάτι που θα το παρακολουθούμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Προέχει η δημόσια υγεία. Θέλουμε να εφαρμοστούν τα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου αλλά εάν η άνοδος των κρουσμάτων που βλέπουμε σήμερα συνεχιστεί και αύριο, θα είναι αντικείμενο νέα σύσκεψης.»

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι επικίνδυνη για τις μεγάλες ηλικίες», είπε και έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου στους νέους που βγαίνουν να διασκεδάσουν λόγω των ημερών.

Για τη διασπορά είπε πως στην Αττική πλέον μιλάμε για 200-300% αύξηση κρουσμάτων ημερησίως, άρα δεν έχουμε να κάνουμε πλέον με τη Δέλτα.

«Η Δέλτα δεν έδινε αυξήσεις πάνω από 10 με 15%», είπε.