Τι είπε ο Κώστας Καραμανλής για τις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τι είπε ο Κώστας Καραμανλής για τις τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αλλαγές και στα διόδια

Τα σενάρια που κάνουν λόγο για αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς απέρριψε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης (22/12) ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Δεν πρόκειται να δούμε αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς» διαβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τις αυξήσεις στα διόδια ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι πρόκειται για ανατιμήσεις τιμαριθμικές, πάρα πολύ μικρές που προσαρμόζονται ανάλογα με τον πληθωρισμό.

Τι θα ισχύει για τα διόδια

Οι αυξήσεις στα διόδια θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 και θα αφορούν ορισμένους σταθμούς διοδίων για την διαδρομή Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα/Σπάρτη όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Μορέας.

Οι χρεώσεις στους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά για το έτος 2022.

Παράλληλα, αυξάνεται κατά 0,10 ευρώ και το αντίτιμο των διοδίων στην Ολυμπία Οδό από την Πρωτοχρονιά, βάσει της προσυμφωνημένης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου 2021 προς Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 αναπροσαρμόζονται τα διόδια βάσει του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2021.