Κορονοϊός – Πλεύρης: Στο «τραπέζι» τεστ για όλους – «Δουλεύουμε έκτακτα σχέδια για τον Ιανουάριο λόγω Όμικρον»

Κορονοϊός – Πλεύρης: Στο «τραπέζι» τεστ για όλους – «Δουλεύουμε έκτακτα σχέδια για τον Ιανουάριο λόγω Όμικρον»

«Θα κάνουμε και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις να επιβάλλουμε περιορισμούς που παραπέμπουν σε lockdown»

Ο έλεγχος με διαγνωστικό τεστ για όλο τον πληθυσμό, βρίσκεται ανάμεσα στις σκέψεις της κυβέρνησης ώστε να υπάρξει μια συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ανέφερε o Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Διευκρίνισε επίσης ότι για τις γιορτές προς το παρόν θα ισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα.

«Θα κάνουμε και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις να επιβάλλουμε περιορισμούς που παραπέμπουν σε lockdown», πρόσθεσε.

Για την ανησυχία που επικρατεί λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, τόνισε ότι στην Ελλάδα το στέλεχος δεν έχει τη δυναμική που παρουσιάζει στον υπόλοιπο κόσμο, εκτιμώντας όμως ότι θα απασχολήσει πολύ έντονα τη χώρα μας τον Ιανουάριο και για αυτόν τον λόγο, δοκιμάζονται όπως είπε έκτακτα σχέδια: «Καθημερινά έχουμε μια πτώση στα κρούσματα, γεγονός που μας δείχνει ότι ακόμα κι αν κρύβεται η Όμικρον πίσω από την Δέλτα, δεν έχει την ίδια δυναμική με το εξωτερικό .Κάθε χώρα έχει τα μοντέλα της, αυτή τη στιγμή το κύμα είναι έντονο σε πολλές χώρες. Εμείς τώρα έχουμε μια αποκλιμάκωση του 4ου κύματος, περιμένοντας την έλευση του 5ου κύματος που θα οφείλεται στην Όμικρον. Ανησυχούμε για ενδεχόμενη φρενήρη διασπορά», επισήμανε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ.

Το διάστημα 24-31 Δεκεμβρίου θα επιστρατευτούν όσα κλιμάκια βγήκαν καθ' όλη την διάρκεια της πανδημίας.

Οι έλεγχοι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά θα είναι οι πιο σαρωτικοί που έχουν γίνει, ενώ σχολίασε πως όποιο μαγαζί διανοηθεί να έχει έστω και ένα ανεμβολίαστο άτομο θα το μετανιώσει πικρά, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα Χριστούγεννα  θα είναι πιλότος και για την πρωτοχρονιά.