Πρόσκληση συνεργασίας του Τσακαλώτου προς ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Πρόσκληση συνεργασίας του Τσακαλώτου προς ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μηνύματα στα κόμματα της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς

Άνοιγμα για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προς το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, στην ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2022.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουμε την κρισιμότητα, τόσο της πανδημίας, όσο και της οικονομικής και της κλιματικής κρίσης», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συμπλήρωσε: «Πρέπει να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες του κόσμου και να μετατρέψουμε τον φόβο και την ανασφάλειά του σε κοινωνικές πολιτικές που δίνουν ελπίδα και περισσότερα δικαιώματα. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν είναι σοσιαλισμός αλλά είναι μια καλή αρχή».

Απευθυνόμενος μάλιστα στο ΚΚΕ, είπε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν προοδευτικές πολιτικές, που διεύθυναν την ατζέντα, προς το Κίνημα Αλλαγής ότι πρέπει να βρει το νήμα με τις κοινωνικές δυνάμεις και προς το ΜέΡΑ25, ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για τα δικαιώματα και την οικολογία, ακόμα και εάν δεν έχει λυθεί το χρέος.