Κορονοϊός – Πλεύρης: Νέα μέτρα είναι πάντα στο τραπέζι – Τι είπε για την υποχρεωτικότητα

Κορονοϊός – Πλεύρης: Νέα μέτρα είναι πάντα στο τραπέζι – Τι είπε για την υποχρεωτικότητα

Τι είπε για τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα

Παράθυρο για νέα μέτρα και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τόνισε ότι «επιβλήθηκε για τους πολίτες άνω των 60 επειδή είναι εκείνοι που νοσούν βαρύτερα και πιέζουν το σύστημα Υγείας», ενώ διευκρίνισε ότι αν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα θα αφορά αποκλειστικά τις ομάδες πολιτών που κατά τεκμήριο επιβαρύνουν το ΕΣΥ.

Παράλληλα, αν και δήλωσε αισιόδοξος ότι δε θα χρειαστούν νέα μέτρα με βάση τα δεδομένα από τους εμβολιασμούς, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που μένει πάντα στο τραπέζι.

«Στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών ανέρχεται περίπου στο 80%», είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Στις ΜΕΘ δίνεται αγώνας. Δεν μπορούν να μπαίνουν σε μικροκομματική διάσταση», τόνισε ο υπουργός Υγείας σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει υγειονομικός σχετικής ειδικότητας που να ήθελε να προσληφθεί σε ΜΕΘ και δεν προσελήφθη.

Εξήγησε ότι οι μονάδες από 550 που ήταν έφτασαν τις 1300 και είναι όλες πλήρως στελεχωμένες.

Σε ό,τι αφορά στη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα ανέφερε ότι όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας λαμβάνει υπόψη μόνο ένα στοιχείο, ενώ υπάρχουν και άλλα.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον σημείωσε ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε φάση σχετικής ύφεσης και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να καθυστερήσει η παρουσία της συγκεκριμένης παραλλαγής στη χώρα μας.