Σκρέκας: Η επιδότηση ρεύματος για τους ευάλωτους θα διατηρηθεί και μετά τον Δεκέμβριο

Σκρέκας: Η επιδότηση ρεύματος για τους ευάλωτους θα διατηρηθεί και μετά τον Δεκέμβριο

Αυξάνεται το ποσοστό της έκπτωσης στο φυσικό αέριο - Πενταψήφιος αριθμός κλήσεων για αναστολή διακοπής ηλεκτροδότησης

Για τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια και τις επιδοτήσεις μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Η επιδότηση για το ρεύμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, εάν το επόμενο διάστημα συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές, η ενίσχυση θα παραμείνει, κυρίως για τους πιο ευάλωτους. «Η Ευρώπη λέει, ότι πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια για να βοηθηθούν οι οικογένειες, που το έχουν πραγματικά ανάγκη» είπε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε ότι «εξετάζουμε ποια είναι αυτά τα κριτήρια».

Ο υπουργός εξήγησε, πως το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης της τιμής του ρεύματος προέρχεται από τις εκρηκτικές αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου. «Η τιμή του αερίου αυξήθηκε 4 και 5 φορές από την περσινή χρονιά» τόνισε. Για το φυσικό αέριο μέχρι τώρα έχει δοθεί 15% έκπτωση στα νοικοκυριά, όμως, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, αυτό δεν αρκεί, γι’ αυτό θα αυξηθεί. Ο ακριβής αριθμός της έκπτωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Τόνισε δε, ότι η έκπτωση θα συνεχιστεί για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Επίσης, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ένας πενταψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ενεργειακής αλληλεγγύης, όπου οι πολίτες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση θα μπορούν να μιλήσουν για να διαχειριστούν το ποσό που καλούνται να πληρώσουν και να μην τους κοπεί το ρεύμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...