Παπανδρέου: Δεν δίνονται οι μάχες από τις Βρυξέλλες – Πρέπει να είναι άψογες οι εκλογικές διαδικασίες

Παπανδρέου: Δεν δίνονται οι μάχες από τις Βρυξέλλες – Πρέπει να είναι άψογες οι εκλογικές διαδικασίες

Τι απαντά στο «με κατέστρεψε» του Ανδρέα Λοβέρδου

Για διαστρέβλωση των λεγομένων του σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες στον πρώτο γύρο των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής, έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι οι εκλογικές διαδικασίες της προσεχούς Κυριακής «πρέπει να είναι άψογες».

Όπως είπε ο ίδιος όπως και όλοι οι συνυποψήφιοί του δέχθηκαν καταγγελίες για προβλήματα στη διαδικασία κάτι που επιβεβαίωσε το αρμόδιο όργανο και ζήτησε να διερευνούν ενόψει του δεύτερου γύρου.

Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι θεματοφύλακας και εγγυητής της διαδικασίας που ο εκείνος ξεκίνησε το 2004.

Ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμά ότι η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν έχει κριθεί καθώς τώρα είναι το β’ ημίχρονο με διαφορετικό διακύβευμα.

Ο κόσμος πρόσθεσε, σε αυτό τον δεύτερο γύρο θα επιλέξει όχι τον υποψήφιο που του αρέσει περισσότερο, αλλά ποιος μπορεί να ηγηθεί της παράταξης, να την μεγαλώσει, να την κάνει ισχυρή πλειοψηφούσα δύναμη, να έχει το διεθνές κύρος «αλλά να μπορεί να παλέψει και στη βουλή».

Χαρακτήρισε ουσιαστικό μειονέκτημα πως εάν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης «δεν έχουμε παρουσία στη Βουλή» καθώς όπως είπε, οι μεγάλες μάχες δίνονται στο κοινοβούλιο, ένα σημαντικό προπύργιο της Δημοκρατίας και δεν δίνονται από τις Βρυξέλλες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε πως ο κ. Ανδρουλάκης είχε ρόλο στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διορισμούς στο δημόσιο μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ το 2012, παρότι ο συνυποψήφιός του το διέψευσε λέγοντας ότι τότε δεν ήταν γραμματέας του κόμματος, τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Μπορεί να μην ήταν γραμματέας, «ήταν όμως εντεταλμένος και έκανε αυτό το πράγμα μαζί με τον Παπαμικίκο από τη ΝΔ», είπε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Να σας πω την αλήθεια δεν ξέρω αν ήταν γραμματέας τότε ή λίγο αργότερα. Ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε αυτό τον ρόλο. Γιατί το ανέφερα; Γιατί έδωσα μάχη όταν ανέλαβα πρωθυπουργός και βουλευτής για το ΑΣΕΠ και για την αξιοκρατία».

«Ήμουν πολύ καθαρός και πράγματι εξανίσταμαι πως τα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν αυτά που λέω» τόνισε ο κ. Παπανδρέου σημειώνοντας πως κάτι αντίστοιχο έγινε και με τη φράση του «λεφτά υπάρχουν».

Για τη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου πως τον κατέστρεψε όταν αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου είπε πως δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση, πως καταλαβαίνει τον πόνο του που είναι ανθρώπινος και πως είναι σίγουρος ότι θα είναι μαζί στις μεγάλες μάχες της επόμενης ημέρας.