Γιώργος Παπανδρέου: Καταγγέλλει παρατυπίες για νοθεία στις εκλογές του Α΄γύρου του ΚΙΝΑΛ

Γιώργος Παπανδρέου: Καταγγέλλει παρατυπίες για νοθεία στις εκλογές του Α΄γύρου του ΚΙΝΑΛ

Έστειλε επιστολή στο κόμμα ότι από δειγματοληπτικό έλεγχο φάνηκε να έχουν ψηφίσει περισσότεροι από τους εγγεγραμένους

Σε καταγγελία για σοβαρές παρατυπίες στην ψηφοφορία του Α' γύρου προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου με επιστολή του στην αρμόδια Επιτροπή ΕΔΕΚΑΠ του Κινήματος Αλλαγής. Ταυτόχρονα έδωσε στη δημοσιότητα excel με τον δειγματοληπτικό έλεγχο όπου εμφανίζονται οι παρατυπίες.

Με επιστολή του πρός τον πρόεδρο της Επιτροπής , Θ. Καπετανάκη, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι ο εκπρόσωπός του στην ΕΔΕΚΑΠ τον ενημέρωσε ότι έφτασαν στην Επιτροπή καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

«'Αμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων. Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν - διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο», επισημαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στο Β' γύρο απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη τονίζει στην επιστολή του ότι "οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας». Ο Γιώργος Παπανδρέου ζητάει από την ΕΔΕΚΑΠ ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο, όπως αναφέρει «να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».