Βγήκαν τα… μαχαίρια στο ΚΙΝΑΛ: Δριμεία επίθεση από Παπανδρέου σε Ανδρουλάκη

Βγήκαν τα… μαχαίρια στο ΚΙΝΑΛ: Δριμεία επίθεση από Παπανδρέου σε Ανδρουλάκη

Ζητά ξεκάθαρες θέσεις σε 4 ζητήματα - Τι απάντησε ο πολιτικός του αντίπαλος για την προεδρία του κόμματος

Ευθεία επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, τρείς μέρες πριν από τον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, καλώντας τον να απαντήσει σε τέσσερα ζητήματα.

Σε ενημερωτικό σημείωμα η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον τ/σ Mega σχετικά με την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «αποκάλυψε ότι θέλει να δει τι ποσοστό θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές, για να δει με ποιον θα συνεργαστεί. Και μάλιστα, σημείωσε ότι, δεν μπορεί να αγνοήσει τη θέληση του λαού. Ποια αυτόνομη πορεία, λοιπόν; Και πώς θα ενισχυθεί και θα μεγαλώσει η παράταξη, όταν η πορεία της θα εξαρτηθεί από τρίτους παράγοντες, αλλά όχι από τις δικές μας προτεραιότητες και τα δικά μας προοδευτικά ιδεολογικά και πολιτικά προτάγματα;».

Επίσης, επικρίνει τον κ. Ανδρουλάκη λέγοντας ότι αποφεύγει να μιλήσει και για την ανάγκη προάσπισης της αυτονομίας της πολιτικής της παράταξης «έναντι συμφερόντων, κατεστημένων, αλλά και κάθε άλλης μορφής εξωθεσμικών κέντρων και παραγόντων».

Το δεύτερο ζήτημα για το οποίο η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι ότι παραπληροφορεί όταν επικαλείται τους Π. Σάντσεθ και Α. Κόστα δηλώνοντας ότι θα παραμείνει ευρωβουλευτής αν εκλεγεί. «Καμία σχέση με την αλήθεια και τα δύο. Ο πρώτος ήταν βουλευτής και ο δεύτερος, δήμαρχος Λισαβόνας, που το Πορτογαλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, τον επέλεξε ως υποψήφιο πρωθυπουργό».

Με τον ισχυρισμό ότι το κενό ηγεσίας στη Βουλή μέχρι τις επόμενες εκλογές, είναι κρίσιμος παράγοντας και κάθε άλλο παρά θετικός για την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής και της παράταξης, όπως αναφέρει το άτυπο ενημερωτικό σημείωμα της πλευράς Γ. Παπανδρέου, απευθύνονται στον κ. Ανδρουλάκη τα ερωτήματα: «Ποιος θα σταθεί απέναντι στους Μητσοτάκη και Τσίπρα;

Ποιος θα δώσει τη μάχη στον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας; Ποιος θα διαμορφώσει με τη συνολική του παρουσία και δράση το στίγμα της παράταξής μας, με το οποίο θα ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό την ψήφο του, αν όχι ο πρόεδρος της; Oι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας, θα μπορούν ανενόχλητοι να επιβάλουν τον καθηλωτικό συντηρητικό διπολισμό, που βολεύει τους λίγους και έχοντες, αλλά καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολλών».

Το τρίτο θέμα αφορά την ανανέωση για την οποία, σημειώνεται πως «δεν έχει απαντήσει ακόμη, γιατί χαρακτηρίζει ανανέωση τις πιο παλαιοκομματικές και πελατειακές πρακτικές που ακολούθησε το 2013, όπως μαρτυρούν τα δημοσιεύματα της εποχής, κατέχοντας κορυφαία κομματική θέση».

Το τέταρτο ζήτημα είναι για το debate όπου κατηγορείται ο Νίκος Ανδρουλάκης πως κρύβεται και καλείται να απαντήσει «γιατί δεν αποδέχεται την πρόταση για έναν δημόσιο διάλογο που θα δίνει την δυνατότητα για πλήρεις και ουσιαστικές τοποθετήσεις; Ποια είναι η διαφορά; Ότι χρειάζεται περιεχόμενο και συγκεκριμένες προτάσεις;».

Η απάντηση του Ανδρουλάκη

«Αν άκαπνος είναι αυτός που δεν είναι 40 χρόνια βουλευτής ή 20 χρόνια υπουργός, τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου με άκαπνους εκείνης της εποχής, έκανε ένα κίνημα κόμμα εξουσίας με τεράστια ανατρεπτική δύναμη. Ωστόσο αυτοί δεν ήταν άκαπνοι από την κοινωνία, ήταν αγωνιστές της καθημερινότητας, του Πολυτεχνείου, του 1-1-4, άκαπνοι από θέσεις εξουσίας. Ναι, δεν είμαι 40 χρόνια βουλευτής, δεν είμαι 20 χρόνια υπουργός, έχω μια θητεία 8 ετών στην Ευρωβουλή, αλλά πέρα από αυτά τα 8 χρόνια είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει στην πολιτική ως λύση, ότι είναι μια προσπάθεια, μια προσφορά, ότι δε χρειάζεται να είναι κανείς βιδωμένος σε καρέκλες», ανέφερε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Action 24 απαντώντας σε ερώτηση για τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε ο κ. Παπανδρέου.

Αναφορικά με σχετική δήλωση του κ. Παπανδρέου, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κάνει πάρτι γιατί έχει αντίπαλο του τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Το πάρτι τελείωσε, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει. Ερχόμαστε ως δύναμη ισχυρή, σοσιαλδημοκρατική για να έχει εναλλακτική χώρα. Το πάρτι του κ. Μητσοτάκη έχει τελειώσει και τελειώνει την επόμενη Κυριακή με τη σφραγίδα των 270.000 προοδευτικών πολιτών που ήρθαν και μας τίμησαν. Τους καλώ λοιπόν να έρθουν ξανά, θέλω μαζική συμμετοχή από αυτούς που με ψήφισαν και που δεν με ψήφισαν, για να κάνουμε όλοι μαζί την παράταξή μας περήφανη και ισχυρή την επόμενη μέρα. Ο κ. Μητσοτάκης θα μας έχει απέναντι του στην κοινωνία».

Ο ίδιος εξήγησε την επιλογή του να κρατήσει μια διαφορετική στάση σε σχέση με τους χαρακτηρισμούς που διατυπώνονται: «Δεν πρόκειται να μπω σε κανέναν χαρακτηρισμό, ξέρω πολύ καλά τα λάθη των παλιών πρωταγωνιστών. Για μένα η ενότητα θα είναι μια πολύ μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε πίσω την η Φώφη Γεννηματά. Θα τη διατηρήσω ως κόρη οφθαλμού αν μου δοθεί η δυνατότητα ως πρόεδρος», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.