ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης και Παπανδρέου για την αρχηγία στο β’ γύρο

ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης και Παπανδρέου για την αρχηγία στο β’ γύρο

Στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής στο κόμμα

Μια σημαντική νίκη που του δίνει ταυτόχρονα και ένα ισχυρό προβάδισμα για τον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, πέτυχε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης συγκέντρωσε το 36,96% των ψήφων και πλέον απέναντί του θα βρεθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του Ανδρέα Λοβέρδου στην μάχη της δεύτερης θέσης με ποσοστό 27,82%.

Βέβαια η διαφορά όμως σχεδόν 10 ποσοστιαίων μονάδων που έχει ο κ. Ανδρουλάκης έναντι του πρώην πρωθυπουργού τού δίνει ένα ισχυρότατο προβάδιασμα, στω κι αν η πλευρά Παπανδρέου θεωρεί αυτή τη διαφορά «εφικτή να καλυφθεί».

Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η υψηλή συμμετοχή, καθώς σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2017, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 25%, από 212.000 στις 267.000 περίπου.

Τα αποτελέσματα

Το σύνολο των ψηφισάντων ήταν 267.967. Με καταμετρημένο το 91,77% (245.921) αυτού του συνόλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 90.250 και 36,96%.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ακολούθησε με 67.938 και 27,82%.

Και ο Ανδρέας Λοβέρδος στην τρίτη θέση με 63.553 και 26,03%.

Ο Παύλος Χρηστίδης κατέκτησε την τέταρτη θέση με 3,25% και 7930 ψήφους, ο Χάρης Καστανίδης 2,96% και 7233 ψήφους και ο Παύλος Γερουλάνος 2,98% και 7274.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν σε αυτή την πολύ μαζική διαδικασία.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, που δώσαμε έναν αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, με αξιοπρέπεια και ενότητα. Την ενότητα που είναι και η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά.

Από την αρχή αυτής της προσπάθειας, είπα ότι η δύναμη μου είναι η βάση της Παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου έκαναν και δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, για ενότητα και πολιτική αυτονομία.

Η Δημοκρατική Παράταξη απόψε επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

Παπανδρέου: Αποφασίζουμε για την ταυτότητα του Κινήματος

Ο Γιώργος Παπανδρέου με μια λιτή δήλωσή του από το Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε το δίλημμα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

«Αυτήν την Κυριακή πετύχαμε το στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών.

Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης.

Αποφασίζουν για το μέλλον. Αποφασίζουν για την πορεία του κινήματος μας. Αποφασίζουν για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής».