Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ικανοποίηση στο κόμμα για την προσέλευση – Τι δήλωσαν οι 6 υποψήφιοι

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ικανοποίηση στο κόμμα για την προσέλευση – Τι δήλωσαν οι 6 υποψήφιοι

Ώρα ΠΑΣΟΚ και για τους 6 μονομάχους

Χαμόγελα ικανοποίησης έχει φέρει στα κεντρικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη η μέχρι στιγμής προσέλευση των πολιτών εκλογικά κέντρα, για τις εκλογές ανάδειξης του επόμενου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει πάνω από 70.000 φίλοι και μέλη του κόμματος και έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα (καθώς σε αυτά του Ψυχικού και του Ζωγράφου έχει πέσει το σύστημα). Την ίδια ώρα στη μακρινή Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί λόγω της διαφοράς ώρας και αναμένεται η λειτουργία των αντίστοιχων κέντρων σε μεγάλες σε ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Αμερική.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι δηλώσεις των 6 υποψηφίων

Λοβέρδος: ΄Ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά να πάει η Ελλάδα μας ψηλά

Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Μεταμόρφωσης ψήφισε λίγο μετά τις 8:30 ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. Δήλωσε, αμέσως μετά, πώς «ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη δημοκρατικής παράταξη μπροστά. Είναι ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά να πάει η Ελλάδα μας ψηλά». Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε πως στόχος είναι «να ξεπεράσουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017» και τόνισε ότι απαιτείται δύναμη, σεμνότητα και ενότητα.

Χρηστίδης: Μια ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά γιατί χωρίς αυτή δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα

Λίγη ώρα αργότερα ψήφισε στο δεύτερο κτήριο του Δημαρχείου της Αθήνας, στην οδό Λιοσίων στο Μεταξουργείο, ο Παύλος Χρηστίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τη μικρή του κόρη.

«Είναι μια καινούρια ημέρα για το ΠΑΣΟΚ για το Κίνημα Αλλαγής. Είναι μία ημέρα στην οποία ο ήλιος λάμπει. Μια ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά γιατί χωρίς αυτή δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Ανδρουλάκης: Ζήτω να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία

Στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Ηρακλείου ψήφισε λίγο πριν τις 10 το πρωί ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, που έστειλε μήνυμα ενότητας. «Καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας, να μας τιμήσουν σήμερα στις διαδικασίες μας. Ζήτω να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη Δημοκρατία μας, η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας, ως δύναμη ρεαλισμού να ξανά πρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του κόσμου στην Κρήτη, τον τόπο καταγωγής του, ενώ αναφέρθηκε και στην Φώφη Γεννηματά.

«Είναι μεγάλη μου τιμή ότι από εδώ, την γενέτειρα μου την Κρήτη υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον, είναι μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή των πολιτών και πιστεύω ότι αυτή η μαζική συμμετοχή είναι η μεγάλη πολιτική προίκα για την παράταξη την επόμενη ημέρα και η σφραγίδα της ενότητας, μιας ενότητας που έχουμε μεγάλη ανάγκη, μιας ενότητας που είναι και η σημαντική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τον Νίκο Ανδρουλάκη υποδέχθηκαν θερμά, μέλη του Κινήματος Αλλαγής που βρίσκονταν στο εκλογικό τμήμα την ώρα που έφτασε για να ψηφίσει και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

Παπανδρέου: Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος

Ψήφισε λίγο μετά τις 11:00 στο εκλογικό τμήμα του Ταύρου ο Γιώργος Παπανδρέου. Στη δήλωσή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «με την ψήφο και τη συμμετοχή μεγαλώνουμε την παράταξη, δίνουμε ελπίδα στους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας». «Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Με την ψήφο μας με τη συμμετοχή μας πρώτα από όλα μεγαλώνουμε την παράταξη, την κάνουμε ισχυρή, δυναμική παράταξη, δίνουμε ελπίδα στου δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Με πυξίδα τις αξίες μας τις αρχές μας θα δώσουμε προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα, τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας. Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, είναι πολύ σημαντική η δουλειά τους. Είναι μια αφοσίωση η δουλειά τους στις δημοκρατικές αυτές διαδικασίες οι οποίες αναδεικνύουν τη φωνή του πολίτη σήμερα και μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον», δήλωσε.

Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Είναι μια υπέροχη μέρα σήμερα, ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε δείχνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει, και από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό που φτιάξαμε αυτόν τον καιρό. Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούνε σήμερα πηγαίνετε να ψηφίσετε η Αλλαγή είσαι εσύ», δήλωσε.

Καστανίδης: Εύχομαι ανάταση στη Δημοκρατική Παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου

«Εύχομαι ανάταση στη Δημοκρατική Παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου» σημείωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης αφότου ψήφισε στο Ε’ Διαμέρισμα της Δημοτικής Κοινότητας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καστανίδης εκτίμησε ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές σε σχέση με τις εκλογές του 2017.

«Σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης όλα τα μέλη, οι φίλοι, και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο. Ελπιδοφόρο. Και γι’ αυτό είμαι βέβαιος, αν κρίνω από την ευρεία συμμετοχή των πολιτών σήμερα στην ψηφοφορία. Τα μηνύματα που έχουμε από όλη την Ελλάδα είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχει σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Εύχομαι ανάταση πραγματικά μετά τις 12 Δεκεμβρίου στη Δημοκρατική Παράταξη, γιατί το έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε.