Οικονόμου: Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια περίκλειστη κοινωνία

Οικονόμου: Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε μια περίκλειστη κοινωνία

«Το ΕΣΥ δίνει μεγάλη μάχη και γι’ αυτό όπου χρειαστεί ενισχύουμε με κλίνες από ιδιωτικές κλινικές και η επίταξη των υγειονομικών γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες»

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνει ανοιχτή η οικονομία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας, «δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα, καθώς ήδη τα μέτρα που εφαρμόζονται μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία».

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια να μείνει η αγορά ανοιχτή, καθώς όπως είπε «αυτό είναι το πιο βασικό και καθαρό μήνυμα να μπορούν να λειτουργήσουν, να διαθέσουν το εμπόρευμά τους και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Αυτό δείχνει το πόσο σώφρωνα και εύστοχη ήταν η πολιτική της κυβέρνησης από τον Σεπτέμβριο και μετά, με μια εξισορροπημένη πολιτική στην οικονομία, την εκπαίδευση -πλήρως λειτουργικές-, με την κοινωνία ανοιχτή και από την άλλη πλευρά να δίνει μάχη στο υγειονομικό πεδίο για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και τη στήριξη του ΕΣΥ. Έχουμε δεσμευτεί σε όλους τους τόνους ότι κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας η χώρα να μην ξανακλείσει και δεν θα ξανακλείσει.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει στήριξη του λιανεμπορίου ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι ο κλάδος αυτός ενισχύθηκε λιγότερο από τους άλλους και πρόσθεσε ότι στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν από πλευράς της κυβέρνησης θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες.

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας αλλά και στο σενάριο για λήψη επιπλέον μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Πάντοτε παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας και κυρίως την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και έτσι αποφασίζουμε μέτρα» και πρόσθεσε ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνει μεγάλη μάχη και γι’ αυτό όπου χρειαστεί ενισχύουμε με κλίνες από ιδιωτικές κλινικές και η επίταξη των υγειονομικών γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες».