Παπαθανάσης: Η Ελλάδα βρίσκεται σε δυναμική πορεία ανάπτυξης

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα βρίσκεται σε δυναμική πορεία ανάπτυξης

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σχεδιασμός για τη μείωση της γραφειοκρατίας»

Η Ελλάδα βρίσκεται σε δυναμική πορεία ανάπτυξης, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στην πρώτη κοινή υβριδική συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.

Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, συζητήθηκαν θέματα προστασίας και λειτουργίας της αγοράς, ζητήματα του ΠΕΠ Αττικής και του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, ενώ εξετάστηκε η συνολική οικονομική εικόνα που διαμορφώνουν τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «στη συνεδρίαση καταγράφηκε ο έντονος προβληματισμός για την χρηματοδοτική υποστήριξη του ναυπηγικού-ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, για σημεία του νομικού πλαισίου που επηρεάζουν - περιορίζουν τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων της εφοδιαστικής αλυσίδας με αποκλεισμό των επιχορηγήσεων, ενώ τέθηκε σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τις λειτουργίες των επιχειρηματικών πάρκων, με έμφαση στην παροχή κινήτρων και διευκολύνσεων για την ανάπτυξη των περιοχών της Αττικής, όπου υπάρχουν βιομηχανικές συγκεντρώσεις και, εν γένει, μεταποιητικές δραστηριότητες».

Στη συνεδρίαση, έλαβαν μέρος ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, η γενική γραμματέας Βιομηχανίας Θωμαΐς Ευτυχίδου, απηύθυνε μήνυμα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και αναφορικά με το ΠΕΠ Αττικής, τις παραμέτρους του παρουσίασε ο προϊστάμενος της ειδικής υπηρεσίας (ΕΥΔΕΠ) Δημήτριος Δρόσης.

Ο κ. Παπαθανάσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με αφορμή την έναρξη της συζήτησης για τις στρατηγικές επενδύσεις, περιέγραψε βασικές παραμέτρους των παρεμβάσεων που θα στοχεύουν στη δημιουργία ενός δυναμικού φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος. Υπογράμμισε δε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε δυναμική πορεία ανάπτυξης, έκανε αναφορά στα διαρθρωτικά προγράμματα, τα αναπτυξιακά εργαλεία για τη στήριξη των επενδύσεων, για να τονίσει, ιδιαίτερα, ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σχεδιασμός για τη μείωση της γραφειοκρατίας. Αναφορά έκανε, επίσης, και στον νέο χάρτη των περιφερειακών ενισχύσεων, αλλά και τη δέσμη των νομοθετημάτων που έρχονται και τα οποία θα προσδώσουν δυναμική στις επιχειρηματικές δραστηριότητες.