Τα μέτρα που πρότεινε ο Τσίπρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Τα μέτρα που πρότεινε ο Τσίπρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

«Χρειάζονται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα κι όχι διαγγέλματα αυτοθαυμασμού», απάντησε σε όσα είπε ο πρωθυπουργός

Απάντηση σε όσα είπε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την πανδημία έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε  τοποθέτησή του για την πανδημία, για την οποία πρότεινε τα δικά του μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. «Έστω και τώρα, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου να αλλάξει στρατηγική ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης. «Χρειάζονται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα κι όχι διαγγέλματα αυτοθαυμασμού», επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Απαντώντας» στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα, μεσούσης της έξαρσης της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας και ενόψει γιορτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε την άμεσα επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των στρατιωτικών νοσοκομείων, αυστηρότερα μέτρα στον εμβολιασμό στα σώματα ασφάλειας και στον στρατό αλλά και μαζικά, δωρεάν τεστ για όλους.

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και σε προσλήψεις στα σχολεία.

Το «πακέτο» των μέτρων που προτείνει η Κουμουνδούρου περιλαμβάνει, ακόμη, την αύξηση των λεωφορείων – ακόμη και με επιτάξεις οχημάτων – αλλά και την επιστροφή της τηλεργασίας.

«Ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της αποτυχίας», στη διαχείριση της πανδημίας είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε συγκεκριμένα τα μέτρα που πρέπει να παρθούν:

  • Άμεσα επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων
  • Αυστηρότερα μέτρα στον εμβολιασμό στα σώματα ασφάλειας και στον στρατό. Είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός
  • Να θεσμοθετήσει ο Μητσοτάκης μαζικά δωρεάν τεστ για όλους
  • Να ακυρώσει τις μειώσεις των δαπανών υγείας που έχει προαναγγείλει για το 2022
  • Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών
  • Να ακυρώσει όλες τις συγχωνεύσεις στα σχολεία
  • Άμεσα προσλήψεις στα σχολεία
  • Να αυξηθούν άμεσα τα λεωφορεία στα μέσα μαζικής μεταφοράς ακόμα και με επιτάξεις οχημάτων
  • Εγκατάσταση συστήματα εξαερισμού στο μετρό
  • Να επανέλθει η τηλεργασία σε δημόσιο κα ιδιωτικό τομέα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την απομάκρυνση του Θάνου Πλεύρη από το υπουργείο Υγείας ώστε να αναλάβει ένας υπουργός κύρους και αποδοχής για να υλοποιήσει ουσιαστικά μέτρα που θα μπορούν να ανασχέσουν την πανδημία.