Αχτσιόγλου: Σαν τον κλέφτη η κυβέρνηση καταργεί την δήλωση υπερεργασίας των εργαζομένων

Αχτσιόγλου: Σαν τον κλέφτη η κυβέρνηση καταργεί την δήλωση υπερεργασίας των εργαζομένων

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της υποχρέωσης των εργοδοτών να δηλώνουν τον επιπλέον χρόνο εργασίας

Για «δώρο στους εργοδότες που παρανομούν» και «όπλο στην εργοδοτική παραβατικότητα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας την κατάργηση της υποχρέωσης των εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία των εργαζομένων τους και προειδοποιεί ότι «αν νομίζουν ότι θα περάσει στα ψιλά, αυταπατώνται».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σαν τον κλέφτη και χωρίς ίχνος ντροπής, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Εργασίας - με ένα απογευματινό δελτίο Τύπου με άσχετο τίτλο - καταργεί την υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία των εργαζομένων τους. Ο κ. Χατζηδάκης κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες που παρανομούν, για να μπορούν ανενόχλητοι να κλέβουν εργάσιμο χρόνο και χρήματα από τους εργαζομένους τους, δίνει ένα ακόμη όπλο στην εργοδοτική παραβατικότητα».

Η κ. Αχτσιόγλου συνεχίζει αναφέροντας, ότι «την ώρα που δεκάδες χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν για το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου, για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει το πραγματικό της πρόσωπο. Εχθρική και επιθετική απέναντι στους εργαζόμενους και τους νέους, ταγμένη στην υπηρεσία των λίγων χωρίς κανέναν ενδοιασμό».

Παρακαλούμε περιμένετε ...