Νέες προκλήσεις Ακάρ: Απαντάμε στις παράνομες και άδικες ενέργειες της Ελλάδας

Νέες προκλήσεις Ακάρ: Απαντάμε στις παράνομες και άδικες ενέργειες της Ελλάδας

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας διαστρέβλωσε κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου ζητώντας μοιρασιά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Νέες προκλήσεις και απειλές εκτόξευσε σήμερα σε βάτος της Ελλάδας ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, παραποιώντας ακόμη και το γράμμα και την ουσία του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο η Τουρκία δεν έχει υπογράψει.

Μιλώντας στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της Τουρκικής Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2022, ο Ακάρ επανέλαβε τα περί μαξιμαλιστικών θέσεων της Ελλάδας και της «Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Κύπρου», όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε, ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.

«Δίνουμε την απαραίτητη απάντηση, τόσο σε διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο στις παράνομες και άδικες ενέργειες της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, ότι «σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, βιώνουμε κάποια προβλήματα λόγω των μη στηριζόμενων από το διεθνές δίκαιο αξιώσεων της Ελλάδας και του ελληνοκυπριακού τομέα και της επεκτατικής τους νοοτροπίας».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συνέχισε δε λέγοντας, ότι «στις κάθε είδους παράνομες και άδικες ενέργειες που κάνει η Ελλάδα, που συνεχίζονται παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, δίνεται η απαραίτητη απάντηση, τόσο σε διπλωματικό, όσο και στο επιχειρησιακό πεδίο (…) Στο θέμα της Κύπρου, όπως είναι γνωστό μέχρι σήμερα, από τις μεθόδους επίλυσης δεν επιτεύχθηκε κάποιο αποτέλεσμα σήμερα. Στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, είμαστε αποφασισμένοι και ευτυχώς και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα τα δικά μας, αλλά και της ΤΔΒΚ».

Ο Χουλουσί Ακάρ δεν έκρυψε και την ενόχληση της Άγκυρας για τις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «οι συμμαχίες της Ελλάδας βλάπτουν την αλληλεγγύη στο ΝΑΤΟ». «Η Ελλάδα διαστρεβλώνοντας κάθε είδους αλήθεια και υποδυόμενη την αθώα, προσπαθεί να δώσει την εικόνα ενός θύματος. Προσφεύγοντας στην ιδιότητα μέλους της ΕΕ, επιχειρεί να κρύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες και διαμορφώνοντας μία ψεύτικη αντίληψη περί απειλής, προσπαθεί να στήσει συμμαχία με κάποιες χώρες» είπε.

Συνέχισε δε λέγοντας, ότι «αυτές οι απόπειρες για συμμαχία εντός της Συμμαχίας, βλάπτουν τόσο την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ, όσο και τις διμερείς σχέσεις. Όλα αυτά δεν συμβάλλουν στην περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά είναι ενέργειες που κλιμακώνουν την ένταση και είναι αντίθετες στο συμμαχικό πνεύμα. Επίσης η Ελλάδα με παρότρυνση και υποδαύλιση από κάποιες χώρες, μετέχει σε ένα προκλητικό πόλεμο εξοπλισμών. Μαζί με εμάς κάποιοι δικοί της πανεπιστημιακοί, διπλωμάτες και στρατιωτικοί, δηλώνουν με θάρρος, πως αυτό είναι μία μάταιη προσπάθεια της Ελλάδος».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε και τις κατηγορίες της Άγκυρας κατά της Ελλάδας στο μεταναστευτικό. Όπως είπε «η Ελλάδα ακολουθεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στους μετανάστες, κατά παράβαση των οικουμενικών αρχών, αλλά και των αξιών της ΕΕ, που υποστηρίζει πως υπερασπίζεται. Με ανελέητο τρόπο συνεχίζουν τις επαναπροωθήσεις μεταναστών μεταξύ των οποίων υπάρχουν γυναίκες και παιδιά. Δεν διστάζουν να σβήσουν τις εικόνες με τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και να εξαφανίζουν τις αποδείξεις, προσπαθώντας να κρύψουν τις παρανομίες που κάνουν».

Ξεπερνώντας δε κάθε όριο προκλητικότητας, αποκάλυψε τον διακαή πόθο της Τουρκίας να βάλει «χέρι στον πλούτο της περιοχής, λέγοντας ότι «η πιο ειλικρινής μας επιθυμία είναι ο Ελληνικός και ο τούρκικος λαός να επωφεληθούν με δίκαιο τρόπο από τον πλούτο της περιοχής και να ζήσουν μέσα σε ένα περιβάλλον ειρήνης, ευημερίας και ασφάλειας και να γίνει η θάλασσα του Αιγαίου μία θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».

1
σχόλιο
  1. avatar Α.Τ

    Η παραπαίουσα φασιστική συγκυβέρνηση της τουρκίας δεν διστάζει να εμπλέξει ως άλλος χίτλερ τη χώρα της και τους γείτονές της, (Ελλάδα και Κύπρο), σε περιπέτειες, προκειμένου να μείνει στην εξουσία. Η διεθνής κοινότητα ας ξυπνήσει και να αφήσει τα οικονομικά συμφέροντα από τις πωλήσεις όπλων στη φασιστική συγκυβέρνηση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...