Σκέρτσος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εισόδου σε κλειστούς χώρους μόνο με την τρίτη δόση

Σκέρτσος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εισόδου σε κλειστούς χώρους μόνο με την τρίτη δόση

«Δεν αντέχουμε άλλο lockdown»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτρέπεται και στην Ελλάδα η είσοδος των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών σε κλειστούς χώρους μόνο με την τρίτη δόση του εμβολίου, όπως ανακοίνωσε ο Μακρόν στη Γαλλία, άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Άρα θα μπορούσε να υπάρχει μια τέτοια διαχείριση. Στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται, αλλά θα μπορούσαμε να το εξετάσουμε», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους ηλικιωμένους να προχωρήσουν στην τρίτη δόση με την παρέλευση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση, καθώς τα αντισώματα μειώνονται. «Πρέπει να ενταθεί η εκστρατεία ενημέρωσης και θα το κάνουμε ακόμα πιο εμφατικά με σποτάκια που θα στοχεύουν στους ανθρώπους που έχουν κάνει τις δυο δόσεις, να κάνουν και την τρίτη», επεσήμανε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν τίθεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο να μη λάβουν πιστοποιητικό αυτοί που δεν θα προσέλθουν για την τρίτη δόση, καθώς «μιλάμε για μια ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν μπορεί μονομερώς μια χώρα να λάβει μια τέτοια απόφαση, λόγω της διασύνδεσης των πιστοποιητικών».

Ο κ. Σκέρτσος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί lockdown. «Όταν 3 στους 4 Έλληνες έχουν εμβολιαστεί, προφανώς και δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα επαναφοράς οριζόντιων περιοριστικών μέτρων, τα οποία βλάπτουν σοβαρά την Οικονομία και έχουν το αντίθετο πλέον αποτέλεσμα, όπως είδαμε και στο τελευταίο lockdown. Από ένα σημείο και μετά τέτοιου είδους μέτρα δεν φέρνουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Άρα οι δράσεις μας πρέπει να είναι απολύτως εστιασμένες και στοχευμένες στο να πείσουμε ανθρώπους που ακόμη διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο», υπογράμμισε.