Κορονοϊός: Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την πανδημία – Οι τρεις άξονες για την ανάσχεσή της

Κορονοϊός: Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την πανδημία – Οι τρεις άξονες για την ανάσχεσή της

Στη συνάντηση αύριο του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς και τον Σωτήρη Τσιόδρα θα «κλειδώσουν» οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα

Νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο 2 Νοεμβρίου, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι τελικές αποφάσεις  ως προς τα μέτρα για την πανδημία του κορονοιού στην Ελλάδα.

Η εξέλιξη της πανδημίας προκαλεί ανησυχία και οι αποφάσεις αναμένεται να κινηθούν σε τρεις άξονες, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Ο πρώτος άξονας προβλέπει την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, είτε με κίνητρα που υφίστανται ήδη σε γιατρούς, προκειμένου να στελεχώσουν δημόσια νοσοκομεία, ειδικά στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας η οποία σηκώνει μεγάλος βάρος, είτε με την επίταξη γιατρών και την συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές σε περιοχές με ιδιαιτέρως επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

Ο δεύτερος άξονας προβλέπει την με κάθε τρόπο ενίσχυση των εμβολιασμών, με την κυβέρνηση να ζητά για αυτό και την αρωγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία διατηρώντας μια πιο προσωπική επαφή με πολίτες, θα συνέβαλε στο να πείσει περισσότερους να εμβολιαστούν. Παράλληλα, έμφαση δίνεται στην χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου, σε όσες ομάδες πολιτών έχει ήδη κοινοποιηθεί, πως πρέπει να την κάνουν, καθώς όπως σημειώνεται, οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που καταλήγουν στο νοσοκομείο, είναι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν τουλάχιστον πριν έξι μήνες.

Ο τρίτος άξονας των αποφάσεων περιλαμβάνει τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, με μεγαλύτερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων σε αυτούς, περισσότερα υποχρεωτικά τεστ σε χώρους εργασίας, αλλά και ενδεχόμενο αποκλεισμό τους από περισσότερους χώρους,  όπως κινηματογράφους και θέατρα, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί ακόμη  τελική απόφαση επ’ αυτού. Παράλληλα, προβλέπεται να μπει τέλος στους ημιαίθριους χώρους στον κλάδο της εστίασης, που κλείνονται είτε με τζαμαρίες, είτε με πλαστικά και με βάση αυτό η αύξηση των ελέγχων για τήρηση των μέτρων.

Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.