Ραγίζει καρδιές ο πιο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά: «Ήθελε να μην τη λυπηθεί κανείς»

Ραγίζει καρδιές ο πιο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά: «Ήθελε να μην τη λυπηθεί κανείς»

«Εγώ είχα επικοινωνία την Παρασκευή και μου λέει ότι είμαι πάρα πολύ καλά»

Συγκλονίζει ο  επί 20 χρόνια στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά με τα λόγια του για εκείνη. Ο Νίκος Βοσδογάνης μίλησε στην ΕΡΤ με πολύ συγκινητικά λόγια για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

«Ήθελε να μην την λυπηθεί κανείς. ‘Ήταν μια γυναίκα δυνατή, έδινε αγάπη, έπαιρνε αγάπη και είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει σήμερα κι αυτό που ζήσαμε από το πρωί» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να αντιμετωπίσει μόνη της κάποια πράγματα.

«Η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να ζήσει χωρίς φόβο. Αποφάσισε να αντιμετωπίσει μόνη της κάποια πράγματα, δεν τα μοιράστηκε μαζί μας, δεν γνωρίζαμε, δεν περιμέναμε… Εγώ είχα επικοινωνία την Παρασκευή και μου λέει ότι είμαι πάρα πολύ καλά. Με παρακάλεσε να δώσω στους δημοσιογράφους τα μηνύματα από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας που της μετέφεραν από τις Βρυξέλλες και δώσαμε ραντεβού για το σπίτι να κάνουμε τις ομιλίες μας και τις δηλώσεις μας. Καθόμασταν μαζί στο ίδιο γραφείο ώρες και δουλεύαμε τα κείμενα πολλά χρόνια τώρα… Ήθελε να μην την λυπηθεί κανείς. ‘Ηταν μια γυναίκα δυνατή, έδινε αγάπη, έπαιρνε αγάπη και είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει σήμερα κι αυτό που ζήσαμε από το πρωί».

Είναι μια δύσκολη μέρα δεν θα κρύψω τα συναισθήματά μου, όλος ο κόσμος αγαπάει τη Φώφη Γεννηματά τόνισε. Ήταν μεγάλη η σκιά της Φώφης Γεννηματά για να είμαι εγώ η σκιά της είπε ο επί σειρά ετών στενός της συνεργάτης και ανέφερε ότι είχαν μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα με στόχο τη στήριξή της και ό,τι καλύτερο για αυτή.

«Μας προστάτευε η Φώφη Γεννηματά, αλλά εμείς θα θέλαμε να ξέρουμε. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε και να είμαστε κοντά της» απάντησε ο Νίκος Βοσδογάνης σε ερώτηση για το αν η ίδια ήξερε ότι ερχόταν το τέλος.

«Η Φώφη Γεννηματά θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά, έδινε μάχες και δεν της χαρίστηκε κάτι. Η Φώφη Γεννηματά κέρδισε μάχες που ήταν χαμένες. Πήρε μια υπερνομαρχία που δεν ήθελε να τη διεκδικήσει κανείς, πήρε ένα κόμμα που δεν το ήθελε κανείς και τα κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια του. Κέρδιζε πολύ από την προσωπική επαφή, κέρδιζε από όποιον άνθρωπο τη συναντούσε. Τον κέρδιζε. ‘Ετσι λοιπόν λιθαράκι – λιθαράκι τα καταφέραμε. Αλλά η Φώφη Γεννηματά δεν ήταν μόνο το χαμόγελο, αυτή τη στιγμή έχει αφήσει στο κόμμα ένα συναίσθημα που πλημμυρίζει και είναι μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη, αλλά έχει αφήσει και μια δουλειά, είμαστε η παράταξη που έχει προτάσεις σε όλα τα επίπεδα. Ίσως το μόνο της λάθος ήταν που δεν γεννήθηκε άνδρας, το οποίο φυσικά δεν το μετάνιωσε γιατί  υπερασπίστηκε τη γυναικεία ταυτότητα. Θα ήταν πολύ πιο ψηλά έτσι όπως λειτουργεί η πολιτική. Κι εγώ το λέω και το εννοώ ότι ήταν ένας άγγελος μέσα στην κόλαση της πολιτικής».

Δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει κάποιες στιγμές από όσα έζησαν μαζί, «είναι όλη η διαδρομή» όπως είπε.

«Η Φώφη ξεκίναγε να δουλεύει όταν κουραζόμασταν εμείς, δεν κουραζόταν ποτέ. Ζήτησε για πρώτη φορά στα 20 χρόνια, όταν κάναμε το πρόγραμμά της για την εκστρατεία της προεδρίας, λίγες μέρες πριν μπει στο νοσοκομείο μία μέρα να ξεκουραστεί. Δεν το είχε ζητήσει ποτέ… μια μέρα να ξεκουραστεί» κατέληξε συγκινημένος.